US Open: Plíšková slaví postup do finále, do něho postoupila i Šafářová

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková si na US Open zahraje finále dvouhry. Ve čtvrtek večer přehrála stále ještě vládnoucí světovou jedničku Serenu Williamosovou ve dvou setech, 6:2 a 7:6(5). O postup do finále čtyřhry se také úspěšně porvala Lucie Šafářová, která po boku Bethanie Mattekové-Sandsové zvítězila nad ruskými soupeřkami.

Karolína Plíšková konečně dokázala prolomit své grandslamové prokletí, na US Open postoupila již do semifinále, jenže ani tam její cesta čtvrtým grandslamem sezóny nekončí! Ve čtvrtek večer totiž zaskočila Američanku Serenu Williamsovou, kterou porazila ve dvou setech, 6:2 a 7:6 (5). O senzačním postupu české tenistky do finále si přečtěte více v samostatném článku.

Semifinálový duel čekal ve čtvrtek v podvečer (SEČ) také na Lucii Šafářovou, která po boku Bethanie Mattekové-Sandsové podává v New Yorku skvělé výkony. TeamBucie, jak holky přejmenovaly svůj tým, na US Open září a má zálusk na další grandslamový titul. Česko-americký pár v semifinále čekala ruská dvojice Makarovová, Vesninová, zlaté medailistky z OH v Riu! Nasazený pár číslo pět však na posledním grandslamu sezony nepodával úplně ideální výkony, a tak Šafářová s Mattekovou-Sandsovou rozhodně nebyly bez šance.

A prokázal to i samotný zápas, ve kterém Šafářová s Mattekovou-Sandsovou v první sadě využily menšího zaspání soupeřek a ve druhém dějství dotáhly drama v tiebreaku do úspěšného konce. Podrobný report zápasu jsme pro vás připravili v samostatném článku.

Ve druhém semifinále dvouhry se představí Angelique Kerberová, druhá nasazená, která vyzve Dánku Caroline Wozniackou, která na posledním grandslamu předvádí velmi dobré výkony a je stále ve hře o zisk grandslamového titulu, který bývalé světové jedničce ve sbírce chybí!

Semifinále ženské dvouhry

Serena Williamsová (USA, 1.) (1) - KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (11.) (10)  2:6, 6:7 (4)
Caroline Wozniacká (DEN, 74.) - Angelique Kerberová (GER, 2.) (2) - 2:30

Semifinále ženské čtyřhry

Matteková-Sandsová (USA), ŠAFÁŘOVÁ (12) - Makarovová, Vesninová (obě RUS) (5) 6:2, 7:6 (4)
Garciaová, Mladenovicová (obě FRA) (1) - Hingisová, Vandewegheová (SUI/USA) (6) 6:3, 6:4

Semifinále mužské čtyřhry

Herbert, Mahut (oba FRA) (1) - J.Murray, Soares (GBR/BRA) (4) 5:7, 6:4, 3:6
F.Lopez, M.Lopez (oba ESP) (8) - Carreno-Busta, Garcia-Lopez (oba ESP)  3:6, 6:7 (4)