Bojovnice Muchová slaví první výhru. Zkusila jsem ze sebe vydat to nejlepší, říká

- Jan Havlovic

Karolína Muchová zvítězila ve svém premiérovém zápase na WTA Elite Trophy, když udolala Američanku Alison Riskeovou po setech 2:6, 6:2 a 7:5. „Dnes jsem vyhrála opravdu hodně těžký zápas. Jsem šťastná za tuhle výhru,“ líčila Muchová pozápasové pocity. O postup do semifinále si to v pátek rozdá s Američankou Sofií Keninovou.

Třiadvacetiletá Muchová si účast na malém Turnaji mistryň zajistila až jako úplně poslední. Do Ču-chaje tak dorazila s mírným zpoždění a nestihla ani hráčskou párty.

Na středeční úvodní duel proti Američance Alison Riskeové již byla česká tenistka připravena. „Ne tak, jak bych si přála,“ posteskla si po vítězném zápase. „Během posledních dnů jsem toho nacestovala opravdu hodně. Zkusila jsem ze sebe vydat to nejlepší,“ citují Češku stránky WTA.

Muchová se na výhru pořádně nadřela a devatenáctou hráčku světa porazila po dvouhodinovém souboji po setech 2:6, 6:2 a 7:5. „Dnes jsem vyhrála opravdu hodně těžký zápas. Jsem šťastná za tuhle výhru,“ radovala se.

„Cítila jsem se dobře, ale po psychické stránce to bylo skutečně náročné. Teď se zkusím co nejlépe připravit na páteční duel,“ hlásí Muchová, která se střetne v přímém souboji o postup do semifinále s Američankou Sofií Keninovou.

„Je to dobrá hráčka, budu muset předvést kvalitní a konzistentní výkon,“ ocenila Muchová kvality dvanácté hráčky světového žebříčku, se kterou se střetne vůbec poprvé v kariéře.

A s jakou taktikou půjde Muchová do klíčového duelu? „Nemyslím si, že bych měla něco měnit. Budu hrát svoji hru,“ plánuje mladá Češka před pátečním soubojem.