ATP

Lidé ani nevědí, že hraješ tenis, opřel se do svého kritika Kyrgios

- Marek Bartošík

Zdá se, že Nick Kyrgios má nového velkého rivala. Casper Ruud se při vzpomínání na Australanovo ostudné chování z letošního Říma vůbec nedržel zkrátka, což vyvolalo Kyrgiosovu drsnou odpověď. V ní mimo jiné Norovi vyčetl, že mu kritická slova neřekl tváří v tvář.

Už měsíce uběhly od květnového antukového Masters v Římě, z něhož byl bouřlivák Nick Kyrgios kvůli vhození židle na dvorec a následný odchod z kurtu diskvalifikován. Australanovým soupeřem byl tehdy norský tenista Casper Ruud, který na téměř půl roku starý incident zavzpomínal.

„Ano, byl diskvalifikován. Ale když se podíváte na naši vzájemnou bilanci, uvidíte, že v ní vedu 1:0. Bylo hezké vyhrát. Měl jsem radost, že jsem získal 90 bodů do žebříčku a 50 tisíc dolarů. Proč bych tedy neměl slavit? Byl to jeho problém, že se choval jako idiot,“ narážel dvacetiletý Ruud v rozhovoru pro Tennisportalen na stížnosti Australana na jeho pozápasové oslavy.

Čtyřiadvacetiletý Kyrgios, který je na sociálních sítích velmi aktivní, nenechal Ruudovu poznámku bez odpovědi. Australan ve své velmi ostré reakci požádal norského tenistu, aby mu příště podobné názory řekl z očí do očí. „Kdybys to udělal, asi by sis pak tolik nedovoloval,“ nedržel se zkrátka Kyrgios, který také zpochybnil kvality aktuálně 61. hráče žebříčku.

„Raději budu sledovat malbu schnout, než abych se díval na tvou nudnou hru. Nicméně rozumím, proč zmiňuješ mé jméno. Lidé si totiž ani neuvědomují, že jsi tenista,“ doplnila světová třicítka, jež alespoň závěrem popřála Ruudovi hodně štěstí na blížícím se Next Gen ATP Finals v Miláně.