Bajin ukončil spolupráci s Mladenovicovou. Nově má trénovat vracející se legendu

- Jan Havlovic

Sascha Bajin ukončil spolupráci s Kristinou Mladenovicovou, kterou vedl z pozice hlavního trenéra od května letošního roku. Podle francouzské tenistky přišla iniciativa o konci úspěšné spolupráce ze strany německého kouče. „Jsem z rozhodnutí Saši velmi zklamaná,“ napsala Mladenovicová na sociální síť. Bajin si již podle neoficiálních informací našel náhradu – nově povede Belgičanku Kim Clijstersovou!

Spolupráce Bajina s Mladenovicovou trvala jen necelých šest měsíců. Uznávaný německý tenisový expert se rozhodl spolupráci s aktuálně 39. tenistkou světa neprodloužit a na vlastní žádost skončil. Rozhodnutí kouče, který ještě v lednu vedl Naomi Ósakaovou, bylo pro Francouzku velké překvapení.

„Jsem z rozhodnutí Saši velmi zklamaná. Zažili jsme spolu několik velkých výher a cítila jsem, že moje hra jde opět nahoru,“ vysvětlovala Mladenovicová na sociální síti. „Mám za to, že jsme toho mohli spolu dosáhnout daleko více, ale nemohu změnit jeho rozhodnutí,“ lituje.

Bajin začal spolupracovat s bývalou světovou desítkou na začátku května před turnajem v Madridu. Od té doby se Mladenovicové podařilo uhrát několik kvalitních výsledků, včetně semifinále v Moskvě v minulém týdnu. „Z mého osobního pohledu jsem pyšná na to, jakou jsem měla sezonu,“ dodala šestadvacetiletá tenistka, která bude nyní hledat nového trenéra.

Pětatřicetiletý Bajin je na tenisovém poli žádaným zbožím, proto dlouho bez práce nezůstal. O jeho služby stála Kim Clijstersová i Angelique Kerberová. Bajin se podle dosud neoficiálních informací rozhodl právě pro belgickou tenisovou legendu.

Šestatřicetiletá Clijstersová před nedávnem oznámila chystaný návrat do světa profesionálního tenisu. Čtyřnásobnou grandslamovou vítězku povede při comebacku právě Bajin, kterému bude asistovat Carl Maes.