WTA

Muchová zná soupeřky pro malý Turnaj mistryň. V Ču-chaji vyzve Američanky

- Jan Havlovic

Karolínu Muchovou čeká v tomto týdnu premiérová účast na WTA Elite Trophy v Ču-chaji. Pondělní los poslal českou tenistku do Kaméliové skupiny, ve které vyzve Američanky Sofii Keninovou a Alison Riskeovou. Do semifinálových bojů postoupí jen vítězka skupiny.

Karolína Muchová vyšperkuje životní sezonu účastí na malém Turnaji mistryň, který se od roku 2015 pravidelně koná v čínské Ču-chaji. Třiadvacetiletá tenistka si zajistila účast až na poslední chvíli na úkor Němky Görgesové a Rusky Pavljučenkovové.

V místě dění proběhlo v pondělí rozlosování tenistek do čtyř skupin. Muchová byla nalosována do Kaméliové skupiny, ve které narazí na dvojici Američanek – Sofii Keninovou a Alison Riskeovou.

Muchová sehraje premiérový vzájemný duel se Sofií Keninovou, která od osmifinále v Pekingu nehrála žádný soutěžní zápas a plně se soustředila právě na turnaji v Ču-chaji. Podobně je na tom i Alison Riskeová, která se v této sezoně střetla s Muchovou na trávě v Hertogenboschi. Vyrovnaný duel ovládla Američanka až ve třech setech.

Třiadvacetiletá Muchová bude v česko-americké skupině za outsiderku, avšak může těžit z vynikající formy, kterou předvedla v minulém týdnu na turnaji v Moskvě. Češka si v ruské metropoli zahrála první semifinále na turnaji WTA kategorie Premier a zajistila si v žebříčku premiérový posun do elitní třicítky.

Poslední Češkou, která na malém Turnaji mistryň startovala, byla před dvěma lety Barbora Strýcová. Ze čtyř tříčlenných skupin postupuje do další fáze turnaje vždy jen vítězka. Finálový duel je na programu v neděli.

Kaméliová skupina
Sofia Keninová (USA), Alison Riskeová (USA), KAROLÍNA MUCHOVÁ

Azalková skupina
Kiki Bertensová (NED), Donna Vekičová (CRO), Dajana Jastremská (UKR)

Orchidejová skupina
Madison Keysová (USA), Petra Martičová (CRO), Sajsaj Čeng (CHN)

Růžová skupina
Aryna Sabalenková (BLR), Elise Mertensová (BEL), Maria Sakkariová (GRE)