Kvitová před Šen-čenem: Jedu si to užít a vyhrát! Kvůli odletu přijde o Barcelonu

- Jan Havlovic

Petra Kvitová promluvila v pondělí krátce po poledni na tiskové konferenci před odletem do Šen-čenu. Světová šestka se chystá již posedmé na prestižní Turnaj mistryň a před cestou do daleké Číny hýřila optimismem. „Určitě tam nejedu to jen odehrát, ale užít si to a vyhrát,“ hlásí česká tenistka, která přinesla rovněž pozitivní zprávy o stavu své levé ruky. „Je to lepší, už to tolik nebolí,“ uklidnila Kvitová fanoušky.

Petra Kvitová odehrála poslední soutěžní zápas před necelými třemi týdny. Od té doby především regenerovala a šetřila přetěžovanou levou rukou na závěrečný podnik sezony – Turnaj mistryň. „Potřebovala jsem fyzickou pauzu i kvůli ruce, která toho měla po Číně hodně. Vypnula jsem tělem i hlavou, bylo to fajn,“ pochvalovala si Kvitová režim posledních dní.

„Dovolenou jsem však neměla, byla jsem jen na chvíli u rodičů na Moravě. Naposledy jsem si tenis zahrála v pátek,“ řekla česká tenistka na tiskové konferenci v areálu pražské tenisové Sparty.

Přítomné novináře pochopitelně zajímal stav levé ruky, která Petru Kvitovou trápila ve druhé polovině letošní sezony. „Ruka je lepší, už to tolik nebolí, cítím ji zejména při delších zápasech, ale není to nic, co bych nezvládla,“ uvedla Kvitová, která konzultovala situaci i s profesorem Kolářem. „Udělali jsme podobný plán jako před US Open, takže ruka postupně zesiluje,“ dodala.

Devětadvacetiletá tenistka se na podnik pro nejlepších osm tenistek sezóny chystá už posedmé. „Už jsem taková matadorka. Hraje se tam o každý gem a set, nedá se tam počítat předem s ničím, a to je na tom to krásné.“

Startovní pole letošního Turnaje mistryň, který se bude nově konat v čínském Šen-čenu, doplnila na poslední chvíli Švýcarka Belinda Bencicová. „Jsem ráda, že se tam dostala. Má své kvality,“ řekla na adresu světové sedmičky.

Kvitová může narazit v Šen-čenu na krajanku Karolínu Plíškovou, stejně jako tomu bylo v loňském roce. „Karolína výborně servíruje a snaží se do toho chodit, takže vlastně něco podobného jako já,“ uvedla.

Sedmičku soupeřek vidí Kvitová jako takřka ideální. „Pocitově asi nemůžu říct, že by mi tam někdo jako soupeř vyloženě vadil,“ ohlédla se Češka za startovním polem, ve kterém nechybí i Australanka Bartyová či Japonka Ósakaová.

Vítězka Turnaje mistryň z roku 2011 se může těšit na podporu čínských fanoušků, kteří mají Kvitovou ve velké oblibě. „Podporují mě při tréninku, už i při zápasech občas zakřičí "Pojď!". Dokonce už za mnou jednou přišla jedna fanynka a řekla jednu větu česky, což pro ně musí být hrozně složité se naučit,“ ocenila dvojnásobná grandslamová vítězka.

Petra Kvitová se v Šen-čenu kromě Karolíny Plíškové potká s Barborou Strýcovou, Kateřinou Siniakovou a Barborou Krejčíkovou, které budou startovat ve čtyřhře. „Na holky se určitě těším, je to pro nás odměna za celý rok a věřím, že si to všechny společně užijeme,“ těší se Kvitová.

Kvůli odletu do Šen-čenu přijde Kvitová o velký fotbalový svátek – souboj pražské Slavie s věhlasnou Barcelonou. „Úplně to nevyšlo. Na fotbale jsem byla alespoň v sobotu, jen to tedy nebyla Barcelona, ale Příbram,“ zasmála se.

Na závěr tiskové konference Kvitová zkusila tipnout výsledek středečního souboje v Edenu. „Jakožto velký fanoušek tipuji výsledek 1:0 pro Slavii.“

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Prague press conference fun done and now it's time to leave for the final tournament of the year ?? ? @photosekanina

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova),Říj 21, 2019 v 11:34 PDT