Vyšťavený Medveděv potřebuje delší přestávku. Ruská hvězda vynechá další turnaj

- Jan Vojkůvka

Nabitý program, který od začátku srpna třiadvacetiletý Daniil Medveděv absolvoval, si vybral nepříjemnou daň. Kvůli velké únavě se musel mladý Rus, který figuruje na čtvrtém místě světa, odhlásit už z turnaje v Moskvě a kvůli tomu, aby se vyhnul vyhoření, se rozhodl odhlásit i z pětistovky ve Vídni.

Bylo to náročné období pro světovou čtyřku. Medveděv sice odehrál od začátku srpna „jen“ šest turnajů, ale na všech postoupil do finále a absolvoval celkem 32 zápasů během dvou a půl měsíce.

Medveděv v tomto období vyhrál turnaje Masters v Cincinnati a Šanghaji, k čemuž přidal i titul doma v Petrohradě. Do finále postoupil ve Washingtonu, na dalším Masters v Torontu a také na grandslamovém US Open, kde padl v pěti setech s Rafaelem Nadalem.

Úžasnými výkony v posledních dvou měsících si zajistil posun na čtvrté místo světa a premiérovou účast na závěrečném Turnaji mistrů. Po titulu v Šanghaji, kde triumfoval minulý týden, mu ovšem už došla energie a musel se odhlásit z domácího Kremlin Cupu. Před závěrem roku se navíc rozhodl vynechat i turnaj ve Vídni, aby si dopřál trochu více odpočinku.

„Medveděv učinil rozhodnutí odhlásit se z turnaje, protože se potřebuje trochu postarat o své tělo,“ vydal prohlášení prezident Ruské tenisové federace Šamil Tarpiščev. „Měl velmi únavné poslední měsíce a potřebuje si vzít pauzu, aby zabránil možnému psychickému vyhoření z náročného programu.“

Medveděv by se měl na kurty vrátit na konci října, kdy se bude hrát turnaj Masters v Paříži. Po něm ho už čeká elitní Turnaj mistrů v Londýně.