Forejtek před juniorským Turnajem mistrů: Bylo by pěkné zakončit sezonu jako světová jednička

- Jan Havlovic

Jonáš Forejtek má za sebou životní sezonu, kterou korunoval ziskem juniorského grandslamového titulu na US Open. Osmnáctiletého tenistu čeká v této sezoně ještě jeden vrchol – juniorské Masters v čínském Čcheng-tu. „Byl to můj cíl se tam dostat. Vyhrát tento turnaj by byla dobrá motivace do další práce,“ říká aktuální juniorská světová jednička.

Juniorský grandslamový titul na US Open, premiérový titul na okruhu ITF, pozice juniorské světové jedničky a premiéra v českém daviscupovém týmu. Výčet letošních úspěchů Jonáše Forejtka, který má za sebou přelomovou sezonu.

A může být ještě lepší. Velkou naději českého tenisu čeká na konci října juniorský Turnaj mistrů v čínském Čcheng-tu, kam Forejtek pojede v pozici jednoho z favoritů. „Vyhrát tento turnaj by byla dobrá motivace pro další kroky v mé kariéře,“ říká mladý český tenista v rozhovoru pro webové stránky ITF.

„Na juniorské Masters se pochopitelně těším. Byl to můj cíl se tam dostat, ten jsem si splnil,“ přepočítává člen českého daviscupového týmu předsezonní cíle.

Forejtek opanoval i zatím poslední velkou juniorskou akci – US Open. „Byl to můj cíl vyhrát juniorský grandslam v singlu a jsem rád, že se to na poslední pokus podařilo,“ zavzpomínal osmnáctiletý mladík na newyorský triumf. „Na každém tréninku jsem odevzdával během posledních měsíců maximum a tohle byla odměna,“ lebedí si.

„Bylo by pěkné zakončit sezonu jako juniorská světová jednička, ale po Masters v Čcheng-tu se již na žádný jiný juniorský turnaj nechystám, takže uvidíme, jak to dopadne,“ připomněl Forejtek fakt, že ho čeká poslední turnaj mezi juniory.

Další sezonu již absolvuje mezi dospělými. „Tohle byla nejlepší sezona v mé dosavadní kariéře. Už teď se těším na příští rok,“ dodává Forejtek, kterého čeká v Čcheng-tu souboj se sedmi nejlepšími juniory letošní sezony.

Jonáš Forejtek absolvoval v tomto týdnu v rámci přípravy na juniorský Turnaj mistrů challenger v německém Ismaningu. Na místních halových dvorcích porazil Němce Wesselse 6:1, 6:2 a připsal si druhou výhru na challengeru v kariéře. Českého mladíka poté vyřadil ve druhém kole Ital Napolitano 5:7 a 1:6.