Gengel je k nezastavení! V Egyptě vyhrál počtrnácté v řadě a zahraje si o třetí titul

- Jan Havlovic

Marek Gengel má v posledních třech týdnech výbornou formu! Čtyřiadvacetiletý tenista hraje v egyptském Šarm aš-Šajchu již třetí turnaj v řadě a v singlu zatím nepoznal hořkost porážky. Gengel si naposledy poradil se Španělem Viverem Gonzálezem, kterého porazil po setech dvakrát 6:4 a připsal si čtrnáctou singlovou výhru v řadě.

Marek Gengel získal v Šarm aš-Šajchu již dva singlové tituly, k čemuž přidal i jeden deblový. Fantastická forma českého tenisty pokračuje i v tomto týdnu, Gengel vyhrál již čtrnáctý singlový titul v řadě a zahraje si třetí finále v řadě.

Čtyřiadvacetiletý hráč si v sobotním semifinálovém souboji poradil se Španělem Pablem Viverem, kterého porazil za 80 minut po setech dvakrát 6:4. Gengel získal na začátcích obou setů vždy brzy výhodu brejku, kterou si v obou případech dokázal udržet a zápas dovedl do vítězného konce.

Český tenista se v neděli v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět podělil o své dojmy po zisku druhého singlového titulu. Gengel zároveň zmínil problémy s dostupností tenisového vybavení. „Došly mi boty, rakety, výplet, ionťák, vitamíny... Všechno mi došlo,“ smál se Gengel. Takže uvidíme, jak se s tím poperu. Ale myslím, že to může zase vyjít,“ dodal závěrem.

Gengel bude mít v neděli možnost zkompletovat hattrick. V boji o třetí singlový titul v řadě může narazit na turnajovou jedničku Egypťana Mohameda Maamoona, toho však nejprve čeká semifinále s Francescem Vilardem z Itálie.