ITS Cup: Olomouc uvidí české finále! Pospíšil vyřadil turnajovou trojku, Staněk urval postup po třech hodinách

- Jan Havlovic

Olomoucký ITS Cup uvidí ryze české finále! Osmatřicetiletý Jaroslav Pospíšil si připsal další cenný skalp, když vyřadil Nizozemce Lootsmu a zahraje si první singlové finále od loňského dubna. Ve finále si to zkušený český tenista rozdá s krajanem Robinem Staňkem, který po třech hodinách vyřadil Němce Ejupovice. Na úvod celého sobotního programu vyvrcholila čtyřhra, ve které oslavili zisk deblového titulu Petr Michnev s Robertem Rumlerem.

Staněk zvládl tříhodinové drama
Olomoucký ITS Cup uvidí české finále! Na prvního finalistu Jaroslava Pospíšila navázal i Robin Staněk (688.), který zvládl tříhodinový dramatický duel s Němcem Elmarem Ejupovicem (582.), kterého udolal po setech 6:3, 5:7 a 7:6(6). Staněk si zahraje premiérové finále v této sezoně a vůbec první do června roku 2017. Čtyřiadvacetiletý český tenista zároveň zabojuje o třetí singlový titul z okruhu ITF.

Pospíšil vyřadil nasazenou trojku a je ve finále
Jaroslav Pospíšil (458.) si zahraje první singlové finále od loňského dubna a zabojuje o 26. titul ve dvouhře z okruhu ITF. Osmatřicetiletý tenista vyřadil v sobotním semifinále na turnaji ITS Cup v Olomouci třetího nasazeného hráče Nizozemce Nielse Lootsmu (458.) za hodinu a půl hry po setech 7:6(5), 6:2. Pospíšil si připsal další cenný skalp, když ve čtvrtfinále vyřadil Maďara Zsombora Pirose, nasazenou dvojku.

Michnev s Rumlerem slaví deblový titul
Petr Michnev s Robertem Rumlerem slaví na halovém turnaji ITS Cup v Olomouci deblový titul! Český pár, který se dostal do hlavní soutěže díky divoké kartě, zvítězil v sobotním finále nad krajany Michalem Konečným a Ondřejem Krstevem za 75 minut po setech 4:6, 6:4 a 10:6. Pro Rumlera je to v pořadí třetí deblový titul v kariéře, předchozí dva získal v roce 2014. Michnev si připsal jubilejní desátý titul ve čtyřhře.

Semifinále dvouhry
Niels Lootsma (NED, 458.) [3] – JAROSLAV POSPÍŠIL (688.) [8] 6:7(5), 2:6
Elmar Ejupovic (GER, 582.) [7] – ROBIN STANĚK (772.) 3:6, 7:5, 6:7(6)

Finále čtyřhry
MICHNEV, RUMLER [WC] – KONEČNÝ, KRSTEV [3] 4:6, 6:4, 10:6

ITS Cup den po dni:

18.10.
ITS Cup: Pospíšil udolal turnajovou dvojku! Končí i nejvýše nasazený

17.10.
ITS Cup: Čtvrtý nasazenž Poljak nečekaně koční. Další favorité prošli do čtvrtfinále 

16.10.
ITS Cup: V singlu se představil tucet Čechů, dál jich jde hned 9

15.10.
ITS Cup: Šestnáctiletý Krumich při premiéře exceloval. Čechům se vydařila kvalifikace i čtyřhra

14.10.
ITS Cup: V Olomouci odstartoval třetí letošní turnaj, postupují čtyři Češi