Je to úžasný pocit, říká po životní výhře Plíšková! Na US Open prošla do semifinále

- Jan Vojkůvka

Životní grandslamový turnaj Karolíny Plíškové, který prožívá na US Open, svůj poslední list stále nenapsal a jedenáctá hráčka světa, pro níž bylo doposud maximem třetí kolo, postoupila už do semifinále, když v boji o nejlepší čtyřku porazila Anu Konjuhovou hladce 6:2, 6:2.

Karolína Plíšková v utkání s osmnáctiletou Anou Konjuhovou potvrzovala roli favoritky a do zápasu vlétla skutečně po hlavě! Hned první gem se zařadil mezi dlouhé a přes dvě shody se Plíšková dostala k brejkbolu, který navíc využila a lepší začátek si česká tenistka přát nemohla.

Když navíc brejk potvrdila a hned vzápětí Konjuhovou obrala o servis znovu, karty byly rozdány poměrně jednoznačně. Plíškové se podařilo brejk potvrdit čistou hrou a opět šla plně koncentrovaná na return.

Pravdou je, že pokud si Konjuhová na letošním US Open vybrala slabou chvilku, pak to bylo právě v prvním setu s Plíškovou. Chyby, které předváděla, ve spojení s výborným výkonem soupeřky, ji výrazně srážely a ještě do větší krize mohla upadnout v páté hře, v níž opět nabídla tři brejkboly Plíškové. Tentokrát je však odvrátila a své podání si udržela, snížila tak na 1:4.

Ač se Chorvatka dokázala srovnat na servisu, na returnu příliš nebodovala, Plíšková dvěmi čistými hrami doservírovala set a zvítězila 6:2. A to za pouhých 28 minut.

Ačkoliv začátek druhé sady byl od Konjuhové diametrálně odlišný a dařilo se jí na servisu alespoň v určitých chvílích přehrávat svou soupeřku, na returnu to bylo o poznání horší a Plíšková nadále nepřipouštěla ani náznak možného brejkbolu soupeřky. Sama pak v pátém gemu vytvořila klíčový tlak ve druhé sadě a obrala chorvatskou hráčku o podání, ujala se vedení 3:2 a mohla duel v poklidu dopodávat.

Karolína však svůj výkon ještě vyšperkovala dalším brejkem v sedmém gemu, v němž si vypracovala celkem tři brejkboly a ten poslední přes shodu využila. Při vlastním servisu zakončila duel dvěma esy a vychutnala si ovace na centrálním dvorci!

Je to úžasný pocit být v semifinále právě tady, je to můj oblíbený turnaj, miluji New York. Je to moje první semifinále a dnes jsem zahrála velmi dobrý zápas,“ hodnotila Plíšková po zápase na dvorci v rozhovoru pro ESPN. „Myslím, že ona umí hrát lépe a moc jí zápas nevyšel, ale já jsem ráda za svůj výkon.

Klíčem k úspěchu byl servis a také rychlý brejk hned na začátku utkání. Myslím, že to bylo o pár míčcích, které jsem dokázala využít v prvním setu. Byla to přesně hra, kterou si představuji. Snažím se zlepšovat svůj pohyb, pracujeme na tom s mým týmem. Také pracujeme na mém forhendu, což je po servisu moje největší zbraň,“ podotkla česká tenistka, která měla velkou radost ze svého výkonu na dvorci.

Soupeřkou Plíškové v semifinále bude lepší z dvojice Serena Williamsová a Simona Halepová. „Určitě se na ten zápas podívám a pokusím se na další zápas připravit nejlépe, jak jen to půjde,“ dodala Plíšková.