ITS Cup: Pospíšil udolal turnajovou dvojku! Končí i nejvýše nasazený

- Jan Havlovic

Olomoucký ITS Cup v pátek poznal kompletní složení semifinále dvouhry. Ve čtvrtfinálových zápasech došlo hned ke dvěma výraznějším překvapením. První nasazený Vít Kopřiva prohrál svůj souboj s Němcem Elmarem Ejupovicem, naopak nestárnoucí Jaroslav Pospíšil ve třech setech udolal turnajovou dvojku Zsombora Pirose z Maďarska. Do semifinále prošel také z českého derby Robin Staněk.

Pospíšil zaskočil turnajovou dvojku
Zkušený Jaroslav Pospíšil zvládl ve čtvrtfinále ITS Cupu zdolat ve třech setech druhého nasazeného Zsombora Pirose z Maďarska. Český tenista zvítězil po téměř dvou a půl hodinách 7:6(3), 4:6, 6:3. V rozhodující sadě se Pospíšil dokázal urvat do vedení ve čtvrté hře, kdy prorazil soupeřovo podání a zápas úspěšně doservíroval.

Nasazená jednička dohrála
Překvapením skončilo také utkání prvního nasazeného Víta Kopřivy s Němcem Elmarem Ejupovicem. Česká nasazená jednička po ztrátě úvodního setu sice zabrala a herně se zvedla, ale vedení 4:1 v druhém setu druhém nevyužila. Ejupovic dokázal ztrátu brejku stáhnout a dovedl dějství do tiebreaku, ve kterém vyhrál 7:4.

České derby pro Staňka
Na úvod pátečního programu v Olomouci bylo k vidění české derby mezi Petrem Michnevem a Robinem Staňkem. Z vítězství a postupu do semifinále se raduje druhý jmenovaný, který zvítězil za hodinu a půl hry po setech 7:5 a 6:4. Pro Staňka je to již druhá semifinálová účast v této sezoně, když navázal na únorový turnaj v německém Kaarstu.

Nouza nasazenou trojku nepřekvapil
Petr Nouza se do semifinále olomouckého ITS Cupu nepovídá. Jednadvacetiletý tenista nestačil na třetího nasazeného hráče Nizozemce Nielse Lootsmu, kterému podlehl za hodinu a půl hry po setech 4:6 a 6:7(4).  

Konečný s Krstevem jsou v deblovém finále
Prvními finalisty letošního halového turnaje v Olomouci jsou Michal Konečný s Ondřejem Krstevem. Třetí nasazený pár si v ryze českém souboji poradil s dvojicí Bolardt, Paulson, když zvítězil po setech 6:4, 6:2. 

Ve finále se utkají se svými krajany Petrem Michnevem a Robertem Rumlerem. Divoké karty olomouckého turnaje dokázaly porazit švýcarsko-český pár Paul, Staněk po setech 7:5, 4:6, 10:6.

Čtvrtfinále dvouhry
ROBIN STANĚK (772.) – PETR MICHNEV (1400.) [Q] 7:5, 6:4
JAROSLAV POSPÍŠIL (688.) [8] – Zsombor Piros (HUN, 415.) [2] 7:6(3), 4:6, 6:3
PETR NOUZA (561.) [6] – Niels Lootsma (NED, 458.) [3] 4:6, 6:7(4)
VÍT KOPŘIVA (333.) [1] – Elmar Ejupovic (GER, 582.) [7] 2:6, 6:7(4)

Semifinále čtyřhry
KONEČNÝ, KRSTEV [3] – BOLARDT, PAULSON 6:4, 6:2
MICHNEV, RUMLER [WC] – Paul (SUI), STANĚK [4] 7:5, 4:6, 10:6

ITS Cup den po dni:

17.10.
ITS Cup: Čtvrtý nasazenž Poljak nečekaně koční. Další favorité prošli do čtvrtfinále 

16.10.
ITS Cup: V singlu se představil tucet Čechů, dál jich jde hned 9

15.10.
ITS Cup: Šestnáctiletý Krumich při premiéře exceloval. Čechům se vydařila kvalifikace i čtyřhra

14.10.
ITS Cup: V Olomouci odstartoval třetí letošní turnaj, postupují čtyři Češi