Vögeleová se dostala za podivných okolností do hlavní soutěže. Švýcarky se zastala Vekičová

- Jan Havlovic

Stefanie Vögeleová se dostala do hlavní soutěže turnaje v Lucemburku na poslední chvíli jako lucky loser. Problém je v tom, že švýcarská tenistka vůbec nenastoupila k zápasu finálového kola kvalifikace. Pravidla WTA tuto skutečnost nicméně tolerují. Vögeleová tak byla zařazena do okruhu potencionálních náhradníků a nakonec byla i vybrána. „Jak je tohle možné? Absolutní ostuda,“ zlobí se na Twitteru tenisový odborník Chris Goldsmith.

Zařazení Stefanie Vögeleové z pozice „šťastné poražené“ do hlavní soutěže turnaje v Lucemburku vyvolalo na Twitteru vlnu negativních ohlasů.

Devětadvacetiletá Švýcarka totiž vůbec nenastoupila do pondělního duelu finálového kola kvalifikace proti Ukrajince Kostjukové kvůli bolestem břicha. Ačkoliv Vögeleová neodehrála v daném zápase jediný fiftýn, byla paradoxně zařazena do okruhu možných náhradnic, jelikož byla druhou nejvýše postavenou hráčkou z tenistek, které prohrály ve finálovém duelu kvalifikace.

Tou první byla Belgičanka Bonaventurová, která se však z turnaje odhlásila kvůli zdravotním problémům. Řada tak přišla na Stefanii Vögeleovou, která neváhala a zamířila do prvního kola hlavní soutěže, ve kterém vyzve Belgičanku Elise Mertensovou, turnajovou jedničku.

Zařazení Vögeleové do pozice lucky losera se nicméně nelíbí tenisovým expertům a fanouškům na sociálních sítích. „Jak je tohle možné? Absolutní ostuda,“ zlobil se na Twitteru Chris Goldsmith.

Švýcarské tenistky se v diskuzi naopak zastala Chorvatka Donna Vekičová. „Tohle od vás není hezké. Ona to nevěděla, že se dostane do hlavní soutěže. Lucky losera vybírají z dvou nejvýše postavených tenistek,“ vysvětluje aktuálně 21. hráčka světového žebříčku.

„WTA by měla zavést pravidlo, které by podobným situacím předcházelo,“ nabádá Sven Groeneveld, dalších z diskutujících. Groeneveld v minulosti trénoval Selešovou, Šarapovovou, Sanchezovou-Vicariovou a v současnosti je trenérem Sloane Stephensové.