Štěstí přeje připraveným! Allertová odvrátila mečbol jestřábím okem

- Jan Havlovic

Denisa Allertová absolvovala v prvním kole turnaje v Lucemburku tříhodinovou bitvu proti domácí divoké kartě Mandy Minellaové. Šestadvacetiletá Češka nebyla daleko od prohry, když odvrátila mečbol soupeřky až jestřábím okem. Allertová vývoj dramatického duelu nakonec otočila a po výsledku 6:7(7), 7:6(5) a 7:6(6) si zajistila místo v osmifinále a 30 bodů do žebříčku WTA.

Mandy Minellaová byla blízko tomu, aby na domácím turnaji v Lucemburku na jedenáctý pokus konečně přešla přes první kolo. Nejúspěšnější lucemburské tenistce posledních let se však černou sérii ukončit nakonec nepodařilo.

Třiatřicetiletá domácí hvězda při pondělní večerní bitvě už málem slavila kýžený postup, když rozhodčí zahlásili při jejím mečbolu za stavu 6:5 v rozhodujícím tiebreaku třetího setu Denise Allertové aut.

Češka se s rozhodnutím sudích a případným koncem na turnaji nechtěla smířit a vzala si za nesmírně důležitého stavu jestřábí oko, které ukázalo, že míček dopadl na čáru. Za stavu 6:6 tak drama pokračovalo.

Při šestadvacetileté Allertové stálo štěstí i nadále, když si v následující výměně vybojovala prasátkem mečbol. Bývalé 55. hráčce světového žebříčku se podařilo zápas dovést do vítězného konce a po třech hodinách mohla po výsledku 6:7(7), 7:6(5), 7:6(6) začít slavit postup do osmifinále.

Allertová si zahraje v osmifinále na okruhu WTA poprvé v této sezoně. Šestadvacetileté Češce se právě na podniku v Lucemburku podařil před pěti lety první větší úspěch, když na místních dvorcích postoupila z kvalifikace až do semifinále. Pondělní výhrou a ziskem 30 bodů do žebříčku si Allertová prakticky zajistila účast v kvalifikaci Australian Open.

Vinou tříhodinové bitvy Allertové s Minellaové šly Kristýna Plíšková se Španělkou Bolsovou na kurt v Lucemburku až po půlnoci. Obě aktérky duelu prvního kola dokonce ani nevyužily celého času na rozcvičku. Noční souboj v Lucemburku poté ovládla česká tenistka po setech 6:2 a 7:6(4).