Gauffová si senzačně vyšlápla na světovou osmičku! V Linci je již v semifinále

- Jan Havlovic

Cori Gauffová nepřestává udivovat tenisový svět. Patnáctiletá Američanka se v rakouském Linci dostala do hlavní soutěže až jako lucky loser, po třech výhrách ale slaví premiérový postup do semifinále! Gauffová si v pátek vyšlápla na turnajovou jedničku Kiki Bertensovou, kterou porazila po setech 7:6(1), 6:4 a slaví první skalp hráčky z elitní desítky.

Gauffová potvrzuje, že její senzační výsledky na červencovém Wimbledonu nebyly náhodné. Americký tenisový supertalent se prezentuje výbornými výkony i při premiéře na evropských dvorcích, konkrétně v rakouském Linci.

Teprve patnáctiletá tenistka zaznamenala v pátek nejcennější skalp své zatím poměrně krátké profesionální kariéry. Gauffová senzačně vyřadila z turnaje v Linci turnajovou jedničku Nizozemku Kiki Bertensovou, která na tomto místě usilovala o důležité body v boji o účast na Turnaji mistryň.

Světová osmička nezvládla vyrovnaný zápas s mladým talentem, když prohrála za 99 minut hry po setech 6:7(1) a 4:6.

Diváci v Linci viděli kvalitní, vyrovnanou tenisovou bitvu, která nabídla na ženský tenis nevídaně malý počet využitých brejkbolů. Ten jediný se podařilo využít juniorce Gauffové ve třetím gemu druhého setu a náskok si již uhájila až do konce zápasu.

Gauffová přitom v hlavní soutěži podniku Upper Austria Ladies Linz vůbec nemusela být. Po prohře ve finále kvalifikace se dostala mezi elitních 32 tenistek dodatečně na poslední chvíli až jako lucky loser. Americká tenistka slaví premiérový postup do semifinále, ve kterém v sobotu vyzve Němku Andreu Petkovicovou, ta je na žebříčku až na 75. místě.