Když se zblázní hala! Rosolův zápas provázely problémy s technikou

- Filip Lefenda

Turnaj ve francouzském městě Mouilleron le Captif je pro Lukáše Rosola minulostí. Český tenista v osmifinále nestačil na talentovaného Itala Sinnera, s nímž ve čtvrtek prohrál ve třech setech. Úvodní sadu duelu narušily opakující se technické problémy.

Rosol se dostal ve čtvrté hře na příjmu do vedení 30:0 a usiloval o brejkboly. Sinner za tohoto stavu vykouzlil velmi těsný servis ven z dvorce, který si Rosol nechal překontrolovat jestřábím okem. A pak to začalo!

Když technika ukázala dobrý míč, chystali se oba aktéři na další výměnu. Na tu si však museli několik minut počkat, neboť z kurtu ne a ne zmizet doprovodné světelné efekty.

Když po dlouhém vyčkávání zmizely pulzující půlkruhy z dvorce, pokračovalo se za potlesku natěšených ochozů dále. Tím ale peripetie čtvrtého gemu nekončily.

Když se po další rozehře chystal Sinner za stavu 30:30 na servis, zhasla světla a hala se na pár vteřin ponořila zcela do tmy.

Již při plné viditelnosti pak zahrál Rosol forhend k boční čáře, aby se následně podruhé v krátkém sledu přiklonilo jestřábí oko na stranu italského soupeře. Při gembolu Sinnera ale zasáhlo do výměny pro změnu syčení z reproduktorů. To už rozezlený Rosol, jenž bojoval o rebrejk, utrousil něco směrem k rozhodčímu na umpiru, který jej musel mírnit.

Poté se technika naštěstí umoudřila. Rosol získal v kuriózní čtvrté hře kýžený brejk a o několik desítek minut později i celou první sadu. Další dvě dějství bral ale Sinner, a tak se z postupu nakonec radoval právě italský talent.

Posledním českým zástupcem na turnaji zůstává Jiří Veselý, který se během pátečního odpoledne utká se Švýcarem Laaksonenem o účast v semifinále.