WTA

Češky opět nominovány na ocenění WTA! Podpořte je v boji o prvenství

- Jan Havlovic

České tenistky se již poněkolikáté v tomto roce dostaly do nominace na ocenění o nejlepší hráčku měsíce a největší průlom měsíce. O ocenění nejlepší hráčky za měsíc září usiluje Karolína Plíšková, která se blýskla titulem v Čeng-čou. Fanoušci mohou hlasovat také pro další Češku – Karolínu Muchovou. Ta si triumfem v Soulu vysloužila nominaci do čtyřčlenného výběru hráček, které zaznamenaly za uplynulý měsíc největší průlom.

Karolína Plíšková získala v této sezoně již čtyři tituly, avšak zatím ani jednou neuspěla v anketě o nejlepší hráčku měsíce. To se může tento týden změnit. WTA totiž světovou dvojku nominovala mezi trojici nejlepších hráček za měsíc září.

Sedmadvacetiletá česká tenistka si vysloužila nominaci především díky triumfu na turnaji v čínském Čeng-čou. Plíškové dělá společnost Japonka Naomi Ósakaová, která vyhrála podnik v Tokiu a Běloruska Aryna Sabalenková, ta úspěšně obhájila titul v čínském Wu-chanu.

Hlasovat pro vaši favoritku v anketě o nejlepší hráčku měsíce září můžete ZDE.

Český tenis má své zastoupení rovněž v anketě o největší průlom, ve které již v tomto roce triumfovaly Markéta Vondroušová (květen), Barbora Strýcová (červenec) a naposledy Marie Bouzková (srpen).

V pořadí čtvrtou českou vítězkou za tento rok se může stát Karolína Muchová. Třiadvacetiletá tenistka se v září blýskla na turnaji v jihokorejském Soulu, kde porazila pět soupeřek a oslavila premiérový titul na okruhu WTA.

Hlasova pro vaši favoritku v anketě o největší průlom za měsíc září můžete ZDE.