Kuriózní diskvalifikace! Španěla vyřadila z turnaje díra na šortkách

- Filip Lefenda

Tenisté bývají diskvalifikováni z nejrůznějších důvodů, tento se však rozhodně řadí k těm kurióznějším. Španěl Zapata Miralles doplatil při svém utkání na challengeru ve Francii na díru v kraťasech.

Vše se odehrálo v pondělí na halovém turnaji ve francouzském městě Mouilleron-Le-Captif, kde tento týden startují rovněž čeští tenisté Jiří Veselý či Lukáš Rosol.

Bernabe Zapata Miralles, 232. hráč žebříčku ATP, prohrával v utkání prvního kola se Stevenem Diezem 2:6 a 1:4. Když se Kanaďan chystal po přestávce mezi gemy na servis, rozhodčí jej zastavil a obrátil se směrem k jeho soupeři.

„Bernabe, máš v šortkách velkou díru, takhle hrát nemůžeš,“ upozornil Španěla umpirový sudí. Situace, kterou přišel řešit na kurt i supervisor, nakonec vygradovala diskvalifikací. Zapata Miralles totiž u sebe další kraťasy neměl a přítomen nebyl ani jeho trenér, který by mu náhradní donesl. Nabízela se i varianta zapůjčení šortek z publika, ani zde ale španělský tenista, vzhledem ke komorním podmínkám, neuspěl.

A tak skončilo utkání pro semifinalistu dvou letošních challengerů a majitele osmi singlových trofejí z okruhu ITF hodně netypickým způsobem.

Španěla vyřadily ze hry děravé šortky (čas 57:36)