VIDEO: Nešika Zverev! Smečí napálil kameramana, raketu poslal mezi diváky. Co následovalo?

- Filip Lefenda

Hodně těžký duel druhého kola má za sebou na podniku Masters v Šanghaji Alexander Zverev. Německá světová šestka přemohla Francouze Chardyho až po dvou zkrácených hrách. Utkání bylo pestré na úsměvné momenty, a to i přesto, že jedním takovým byla Zverevova smeč do hlavy kameramana.

Zverev šel po rychlém brejku z úvodního gemu servírovat a za stavu 30:15 se vydal na síť, odkud si tvrdou smečí vynutil dva gemboly. Jeho projektil si však našel tvář jednoho z kameramanů a ochozům na chvíli zatrnulo. 

Muž za kamerou vzal ale celou situaci sportovně a "odměnil" omlouvajícího se Zvereva nacvičeným "americkým" úsměvem. 

Druhý z momentů se pro změnu odehrál v samém závěru utkání. Zverev vedl v tiebreaku druhého setu 4:1 a chtěl docílit změny stran tvrdým forhendem do růžku kurtu. Míč ale netrefil vůbec čistě, a tak vylétl z dvorce nejen on, ale i jeho raketa.

Zverevovo herní náčiní přistálo až mezi diváky v hlediště, kteří však až s posvátnou opatrností vraceli řadu po řadě raketu k jejímu majiteli. Tomu, a nejen jemu, vykouzlila komická vložka do tváře úsměv.

Za několik desítek vteřin se mohl smát Zverev naplno. Po vítězství 7:6(13) a 7:6(3) si v Šanghaji zahraje loňský semifinalistka o čtvrtfinále s Rusem Rubljovem.