WTA

Strýcové se nevydařil vstup do turnaje v Linci. Neoblíbené Francouzce podlehla již posedmé

- Jan Havlovic

Barbora Strýcová nenaváže v rakouském Linci na dva roky starý titul. Třiatřicetileté české tenistce se nevydařil úterní vstup do tohoto tradičního halového turnaje, když po vyrovnaném souboji podlehla Francouzce Alize Cornetové po setech dvakrát 4:6. Strýcové se v souboji s Cornetovou dlouhodobě nedaří, když této francouzské tenistce podlehla již posedmé v kariéře.

Barbora Strýcová nevstoupila do utkání na centrálním dvorci v rakouském Linci ideálně. Francouzka Alize Cornetová se dostala již ve třetím gemu k brejkbolu, který úspěšně využila a dostala se do náskoku.

Česká tenistka se rvala o zvrat úvodní sady. V závěru předvedla srdce bojovnice, když odvrátila v devátém a desátém gemu celkem pět setbolů, avšak na ten šestý již byla při servisu Cornetové krátká. První sada, která trvala přesně hodinu, tak zamířila na konto devětadvacetileté Francouzky.

Cornetové se po vyrovnaném úvodu druhé sady se podařilo prolomit servis soupeřky, a to v pátém gemu. Strýcová zareagovala bleskovým rebrejkem, avšak záhy přišla o podání podruhé v řadě, což se ukázalo jako klíčové.

Třiatřicetiletá plzeňská hráčka již nenašla sílu na obrat a po výsledku dvakrát 4:6 se s turnajem v Linci loučí.

Strýcová potvrdila negativní vzájemnou bilanci v těchto česko-francouzských soubojích, když Cornetové podlehla již posedmé v kariéře. Francouzka tak české soupeřce oplatila loňskou porážku z Wu-chanu a vylepšila si vzájemnou bilanci na 7:3.