Tenis je nudný sport, stěžuje si trenér Sereny Williamsové

- Michal Hladký

Známý bouřlivák Nick Kyrgios byl nedávno potrestán za nadávky směrem k rozhodčímu na turnaji Masters v Cincinnati půlroční podmínkou. Ne všem se jeho chování protiví, příkladem může být současný trenér Sereny Williamsové Patrick Mouratoglou, jenž se v rozhovoru pro portál Sportsmail rozpovídal o tom, že celý problém hráčského chování na kurtu je daleko komplexnější.

„Pro tenis obecně není Kyrgios dobrý, je přímo výjimečný. Je všechno, co tenis potřebuje" překvapil svými slovy pro Sportsmail Mouratoglou. Následně dodal, že by se v tomhle směru rád vrátil do 80. let, kdy se hráči nemuseli tolik přetvařovat. 

„Bohužel, tenis je velmi nudný sport. Tenisté nemohou dát najevo svůj zápal pro hru, v opačném případě jim hrozí vysoké pokuty," naráží trenér Sereny Williamsové právě na Australana, na jehož konto se pokuty sypou ve značném tempu. Andílkem mezi tenistkami není ani jeho svěřenkyně, která kvůli výlevům svých emocí stvořila nejednu kauzu. Asi tou nejvýraznější za poslední dobu byla ta z finále loňského US Open, kdy slovně napadala rozhodčího na umpiru. 

Je všeobecným faktem, že tenis je konzervativní sport. Právě tady vidí Mouratoglou největší problém. „Stále si můžeme vybrat, zda tenis bude striktně konzervativní, nebo se vydáme jinou cestou, přeneseme ho do tohoto století," přemýšlí Francouz. 

„Lidé se dívají na sport kvůli emocím. Pokud jim je nedáme, hrozí, že se přikloní k jinému sportu, kde je dostanou," varuje Patrick Mouratoglou. 

Na závěr dodává, že v bílém sportu to není zase tak zlé. „Máme skvělé persóny. Nemusíme vše měnit, stačí, když jim dáme prostor se na kurtu vyjádřit," dává naději Francouz s řeckými kořeny.