Kyrgios chtěl na Twitteru setřít novináře. Od fanoušků schytal kritiku

- Jan Havlovic

Nick Kyrgios o sobě dal opět vědět. Tentokrát na poli sociálních sítí. Australský tenista ostře reagoval na tweet tenisového žurnalisty José Morgada, který informoval své sledující o tom, že Alexander Zverev v tomto roce neporazil ani jednoho hráče z elitní desítky. „A ty budeš mít 0 výher za celý svůj život,“ pustil se Kyrgios do Morgada. Od komentujících však schytal tvrdou kritiku.

José Morgado patří k nejznámějším tenisovým žurnalistům, alespoň co se týče působnosti na Twitteru. Portugalský novinář v sobotu večer informoval jednoduchou větou o tom, že Alexander Zverev neporazil v tomto roce ani jednoho hráče z elitní desítky. Naposledy nestačil v Pekingu na Řeka Stefanose Tsitsipase.

Tweetu se chytil o pár hodin později Nick Kyrgios, který ostře zareagoval. „A ty budeš mít 0 výher za celý svůj život,“ pustil se Australan do Morgada.

Reakce fanoušků na slova čtyřiadvacetiletého Australana byly rozdílné, ale převažovaly negativní hlasy. „On to napsal, protože je novinář, Nicku,“ nechápala jedna z komentujících. „Normálně tvé tweety čtu rád, ale tohle je hodně mimo,“ dodal uživatel Dennis Passa v diskuzi.

Nick Kyrgios vynechal kvůli zranění ramene turnaje v Asii. Aktuálně je australský tenista v půlroční podmínce, kterou dostal od ATP za řádění na turnaji v Cincinnati.