Mizérie Muguruzaové pokračuje. Grandslamová šampionka předčasně odpískala sezonu

- Jan Vojkůvka

Trápení Garbine Muguruzaové nebere konce. Bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová šampionka od letošního French Open prohrála 7 z posledních 8 zápasů a rozhodla se k razantnímu kroku. Zbytek sezony odpískala.

Po porážce se Sofií Keninovou v prvním kole v Pekingu se Španělka odhlásila z turnajů v Tchien-ťinu a Moskvě, kde měla sezonu 2019 zakončit. To pro ni prakticky znamená, že po zbytek ročníku už hrát nebude.

Dvojnásobná grandslamová šampionka se v červenci rozloučila s trenérem Samem Sumykem, který jí dopomohl k vítězstvím ve Wimbledonu a na French Open, stejně jako s posunem na první místo světa.

Možná trochu nečekaný konec měl vliv na výsledky pětadvacetileté hráčky, jež od té chvíle uhrála jen jedno kolo ve Wu-chanu. A propadla se na 28. místo žebříčku. Její propad přitom bude o něco výraznější, z minulé sezony ještě měla obhajovat semifinále v Hongkongu a také na WTA Elite Trophy.

Poprvé po pěti letech navíc nezakončí sezonu v elitní dvacítce ženského žebříčku. O návrat na vyšší příčky se bude snažit až v roce 2020.