Vždycky ze mě vymáčkne maximum, vysekla Bartyová poklonu Kvitové

- Jan Vojkůvka

Ranní bitva mezi Ashleigh Bartyovou a Petrou Kvitovou přinesla vysokou úroveň tenisu z obou stran. Přesnými slovy to dokázala popsat i australská světová jednička, jež se nakonec radovala z výhry 4:6, 6:4, 6:3. „Byl to od obou úžasný výkon,“ uvedla Bartyová.

Kvitová vedla 1:0 na sety, ve druhé sadě měla pět brejkbolů, v té třetí prorazila podání soupeřky a vedla 1:0... Přesto po více než dvouhodinové bitvě prohrála a postup do semifinále nevybojovala. Vysokou úroveň zápasu naznačuje i 51 vítězných úderů, které si obě hráčky rozdělily.

„Z mého pohledu to bylo jedno z nejkvalitnějších utkání, které jsem letos odehrála,“ komentovala duel na tiskové konferenci Bartyová. „Petra ze mě vždycky dokáže vymáčknout maximum, to umí,“ podotkla.

Obě hráčky se spolu potkaly už po šesté. V této sezoně se jednalo už o čtvrté klání a zatímco v Sydney a Melbourne vyhrála Kvitová, v Miami a Pekingu v třísetových bitvách byla úspěšnější Bartyová. Ta snížila vzájemnou bilanci na 2-4.

„Myslím, že od obou to byl úžasný, neskutečný výkon. Bez ohledu na vítězství nebo porážku bych tu nejspíš seděla se stejnými pocity, i kdybych dnes neuspěla,“ vyjádřila se světová jednička, která postupem do semifinále v Pekingu vybojovala poměrně výrazný náskok na druhou Karolínu Plíškovou, jež bude v pondělí ztrácet minimálně 821 bodů.

Dlouho to přitom vypadalo, že má Kvitová navrch. Nejen kvůli vyhranému prvnímu setu, ale i kvůli šancím, které si vypracovala v sadě druhé. „Nemám pocit, že bych v prvním setu tak chybovala. Ale Petra dělala Petřiny věci,“ uzavřela téma Bartyová.