Andreescuová po 16 výhrách padla! Soupeřka si zajistila Turnaj mistryň

- Jan Vojkůvka

Šňůru 16 vítězství v řadě kanadská tenistka Bianca Andreescuová neprodlouží. Ve čtvrtfinále turnaje v Pekingu nevyužila vedení nad Naomi Ósakaovou a prohrála 7:5, 3:6, 4:6. Japonská tenistka si výhrou zajistila postup na Turnaj mistryň.

Finále WTA má zajištěné i devatenáctiletá kometa této sezony, jež rok zahajovala až na 178. místě žebříčku a postupně se vyškrábala až na páté místo světa! A to i díky 16 zápasů dlouhé vítězné šňůře, kterou započala na domácím podniku v Torontu.

Zde v prvním kole porazila krajanku Genie Bouchardovou, dokráčela pro triumf, poté vyhrála i grandslamové US Open a až čtvrtfinále v Pekingu se jí stalo osudným.

Zápas s Ósakaovou měla přitom skvěle rozehraný. V prvním setu vedla už 5:1, a ač o vedení přišla po dvou brejcích soupeřky, nakonec vyhrála úvodní sadu 7:5. Ve druhém setu se prokousala k vedení 3:1 a vše nasvědčovalo tomu, že si dojde pro výhru s pořadovým číslem 17.

Jenže pak se její hra začala hroutit. Prohrála pět her v řadě a tím i celý druhý set. V rozhodující sadě se znovu dostala do vedení 3:1 a opět měla šanci zápas dopodávat. Ósakaová ovšem ani tentokrát Kanaďance radost nedarovala, vývoj třetího setu otočila a postoupila do semifinále.

Díky tomu se stala už pátou jistou účastnicí Turnaje mistryň. Ve startovní listině dvouhry doplnila Ashleigh Bartyovou, Karolínu Plíškovou, Simonu Halepovou a právě Biancu Andreescuovou, jež získala jistotu účasti minulý týden po finále ve Wu-chanu.