Linec přišel o jednu z hlavní hvězd. Šarapovová se musela odhlásit

- Jan Havlovic

Maria Šarapovová si musí na návrat do rakouského Lince ještě počkat. Šampionka Linz Open z roku 2006 se měla na tradiční halový turnaj vrátit po dlouhých třinácti letech, její účast zhatilo zranění lokte. „Rozhodnutí Marie plně chápu, zdraví je na prvním místě,“ říká v oficiálním prohlášení ředitelka turnaje Sandra Reichelová.

Měl to být návrat jako hrom. Organizátoři Linz Open lákali fanoušky na účast Marie Šarapovové, šampionky místního halového podniku z roku 2006. Velký comeback se ale bohužel neuskuteční.

Dvaatřicetiletá ruská tenistka musela odmítnout nabídnutou divokou kartu do hlavní soutěže a z turnaje se ve čtvrtek dopoledne odhlásila. Na vině jsou zdravotní komplikace bývalé světové jedničky, konkrétně zranění lokte.

„S lítostí musím fanouškům oznámit, že zranění lokte mně nedovolí hrát na té nejvyšší úrovni. Věřím, že budu zpět na kurtu,“ vzkázala Šarapovová svým příznivcům.

„Jsme moc zklamaní, že Maria letos do Lince nedorazí. Plně tomu však rozumím, zdraví je vždy na prvním místě,“ komentovala odhlášení jedné z hlavních hvězd letošního ročníku Linz Open turnajová ředitelka Sandra Reichelová.

Čeští fanoušci však o své hlavní hvězdy nepřijdou. Mezi potvrzeními účastnicemi v singlové části hlavní soutěže jsou Petra Kvitová, Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková. V kvalifikaci nastoupí ještě Denisa Allertová.