WTA

Siniaková vzdorovala bývalé světové jedničce. V Pekingu loňské čtvrtfinále neobhájí

- Jan Havlovic

Kateřina Siniaková končí na turnaji v čínském Pekingu v singlovém osmifinále a neobhájí tak loňskou účast mezi nejlepší osmičkou. Třiadvacetiletá tenistka statečně vzdorovala ve čtvrtečním duelu bývalé světové jedničce Caroline Wozniacké, ve vyrovnané partii ale padla po setech 5:7, 4:6. Siniaková končí v Pekingu po čtyřhře také ve dvouhře a nyní se přesune na halové turnaje do Evropy.

Kateřina Siniaková má na Caroline Wozniackou v Pekingu vyloženě štěstí. Česká tenistka narazila na bývalou světovou jedničku na tomto turnaji i v minulém roce, když po sérii pěti výher dokráčela z kvalifikace až do čtvrtfinále. V této fázi Siniakové vystavila stopku právě Wozniacká.

Česko-dánský souboj byl v Pekingu k vidění i letos, jen o kolo dříve. A znovu s lepším koncem pro dánskou tenisovou jedničku.

Třiadvacetiletá Češka přitom vstoupila do utkání lépe, když dokázala dvakrát prolomit servis Wozniacké. V obou případech se ale Siniakové brejk nepovedlo potvrdit. Klíčový moment úvodní sady tak přišel za stavu 5:6 z pohledu Siniakové. Wozniacká sebrala české soupeřce servis potřetí a ujala se 48 minutách hry vedení v zápase.

Siniakovou v tomto osmifinálovém zápase srážely vlastní nevynucené chyby, kterých udělala skoro padesát.

V divokém druhém setu se Siniakové ani Wozniacké nedařilo na servisu. Češka ztratila servis čtyřikrát, Dánka „pouze“ třikrát, což se ukázalo jako klíčové. Siniaková se za stavu 3:5 ještě nadechla k obratu, když při podání Wozniacké odvrátila tři mečboly a šla podávat na srovnání stavu.

Tíhu situace však aktuálně 47. hráčka světového žebříčku nezvládla a utkání ztratila po výsledku 5:7 a 4:6.

Siniakové se tak bohužel nepodařilo obhájit na turnaji v Pekingu loňskou čtvrtfinálovou účast. Česká fedcupová reprezentantka se nyní přesune do Evropy na halové turnaje, v příštím týdnu je přihlášena na podnik v rakouském Linci.