Gauffová nastoupí poprvé od US Open. Senzace Wimbledonu míří znovu do Evropy

- Marek Bartošík

Na Wimbledonu se proslavila postupem z kvalifikace až do osmifinále. Dařilo se jí i na US Open, kde uhrála třetí kolo. Nyní se patnáctiletá Coco Gauffová přesune do Evropy, kde se pokusí na dvou turnajích získat nutné body k tomu, aby se přehoupla do elitní stovky žebříčku a aby si zajistila účast v hlavní soutěži Australian Open 2020.

Coco Gauffová (donedávna používající jméno Cori) zakončila minulou sezónu na 875. místě, nyní je jako světová hráčka číslo 111 blízko pokoření magické hranice nejlepší stovky. Patnáctiletá osmifinalistka Wimbledonu a účastnice třetího kola US Open oznámila, že se v příštích týdnech představí na turnajích v Linci a Lucemburku.

Oba podniky spadají do kategorie WTA International. Disponují tak celkovou dotací 250 tisíc dolarů, na vítězku čeká 280 bodů. V rakouském Linci se hraje od 7. října, nasazenou jedničkou by měla být Petra Kvitová. Dalšími českými účastnicemi budou Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková.

„Na svou první návštěvu Rakouska se těším. Bude to moje premiérová účast na evropských halových turnajích. Nemůžu se dočkat,“ uvedla Gauffová, na niž v Linci čeká kvalifikace.

V týdnu od 14. října si Gauffová zvolila klání v Lucemburku, kde bude nejspíš taktéž muset do kvalifikace. Tento turnaj plánují z českých tenistek hrát Marie Bouzková a Kristýna Plíšková.

Gauffové nyní schází na elitní stovku necelých 50 bodů. Za úspěšnou kvalifikaci a postup do osmifinále jednoho z turnajů by inkasovala 48 bodů, což by jí mohlo stačit i na přímou kvalifikaci do hlavní soutěže Australian Open 2020. Téměř stoprocentní šanci by jí pak dalo čtvrtfinále.