Ráda bych se zapojila do plného tréninku, říká sedmnáctiletá Vondroušová

- Jan Havlovic, Kryštof Rossmann

V Praze aktuálně probíhá desítka s názvem Livesport Prague Open, na který v pondělí zavítala také Markéta Voundroušová, talentovaná česká tenistka, která je aktuálně zraněná. Pro Tenisový svět poskytla rodačka ze Sokolova exkluzivní rozhovor!

Na pražský turnaj Vondroušová zavítala především díky své kamarádce Kateřině Brožové. "Na tomto turnaji hraje Kačka Brožová, moje kamarádka, takže jsem se na ní přišla podívat. Známe se již od dětství, a tak se jí snažím hodně podporovat," přiblížila sedmnáctiletá tenistka důvody, proč zavítala na Livesport Prague Open. 

Vondroušová měla skvělý minulý rok, kdy se jí dařilo zejména na juniorce Australian Open a French Open. V singlu se do finálového utkání sice nepodívala, na French Open skončila před branami finále dvakrát (2014,2015) a na Wimbledonu v roce 2014 její cesta turnajem rovněž skončila v semifinále. Hlavní úspěchy však zažila po boku Miriam Kolodziejové ve čtyřhře, z vítězství se česká dvojice radovala na Australian Open i na French Open! "Na Australian Open jsme vyhrála s Miriam Kolodziejovou čtyřhru, poté jsem byla v Paříži (French Open) v semifinále dvouhry a opět se nám podařilo vyhrát čtyřhru," připoněla Vondroušová své zatím největší úspěchy dosavadní kariéry.

Na finálovou účast na juniorce grandslamového turnaje však rodačka ze Sokola nedosáhla. "Vždy mi postup do finále utekl o kousek, vždy to byly vyrovnané zápasy. Ale myslím, že i tak jsou to dobré výsledky. Tyto velké zápasy navíc přidají hodně zkušeností, a tak již nejsem na větších turnajích tak vyklepaná a s tlakem se lépe srovnávám," uvedla sedmnáctiletá česká tenistka. 

Tenisová kariéra Markéty Vondroušové je však nyní na nějakou dobu pozastavena, neboť velký talent českého tenisu trápí zranění lokte. "Od května se trápím s loktem. Teď musím dělat hodně cviků, aby se ruka posílila. Už pomalu začínám hrát údery od základní čáry, nicméně podání ještě nezvládám. Uvidíme, jak se bude loket rychle zlepšovat," poodkryla Vondroušová detaily svého zranění. Naposledy se česká tenistka představila na turnaji ve slovsnké Trnavě, který probíhal v první polovině května, kde vypadla ve druhém kole. Od té doby se v soutěžním zápase nepředstavila! 

Vondroušová by se měla v nejbližší době již zapojit do plného tréninku, v rozhovoru pro Tenisový svět rovněž přiznala, že už se nepředstaví na juniorských turnajích. "Ráda bych se nyní zapojila do plného tréninku. Teď již budu chtít hrát pouze na turnajích dospělých, do juniorky se již vracet nechci. Postupem času bych se ráda dostala do kvalifikace grandslamů." uvedla vítězka letošního turnaje ITF v turecké Antalyi.

Jak vlastně Vondroušová ke svému zranění přišla? "Zranění se neurodilo ze dne na den, ruka mě začala bolet postupně a postupem času už jsem nemohla vůbec podávat. Byla jsem na několik injekcích, což mi nepomáhalo. Poté jsem dostala nějaké prášky, což na týden pomohlo, avšak poté se bolest opět vrátila. Nyní se ukázalo, že díky speciálním cvikům by se ruka měla zlepšit,". Vondroušová se od dětství věnuje tenisu, a tak je pro ni velmi těžké, ostatně jako pro každého tenistu, trávit čas bez svého milovaného sportu. "Je to velmi těžké. Na kurtech jsem ale každý den, neboť děláme fyzickou kondici, takže to není tak, že bych strávila celý den doma. Tenis mi chybí, je to těžké, ale nedá se nic dělat," dodala Vondroušová na závěr.