Kvitová vyzrála podeváté na oblíbenou soupeřku a zahraje si v Pekingu o čtvrtfinále

- Filip Lefenda

Petra Kvitová vstoupila do prestižního turnaje Premier Mandatory v Pekingu vítězně. Finalistka z roku 2014 přehrála se ztrátou jediného podání dvakrát 6:4 Kristinu Mladenovicovou z Francie a zahraje si v Číně o čtvrtfinále.

Kvitová, jež měla jakožto sedmá nejvýše nasazená v úvodním kole volný los, vlétla do utkání brejkem hned v prvním gemu, který si po zbytek sady hýčkala. Svůj náskok mohla světová sedmička navýšit na příjmu v sedmé hře, kdy promarnila celkem čtyři brejkboly. Další šance, které by znamenaly konec sady, přišly v deváté hře, Mladenovicová se ale i tentokrát ze stavu 15:40 na podání vyhrabala.

Jak se však posléze ukázalo, nebylo to Francouzce nic platné. Kvitová úvodní sadu pohodlně doservírovala a brala ji poměrem 6:4.

Úvod druhého setu se hodně podobal tomu prvnímu. Kvitová do něj vstoupila brejkem čistou hrou, aby o čtyři hry později svůj lup zopakovala. Druhý brejk však dvojnásobná wimbledonská šampionka za stavu 4:1 nepotvrdila, vadit jí to ale nemuselo.

Dalších šancí už se totiž Mladenovicová nedočkala. Kvitová využila hned první mečbol a zdolala svou oblíbenou protivnici už podeváté v kariéře (bilance 9:1) a poosmé v řadě bez ztráty setu.

Po vítězství dvakrát 6:4, které se rodilo hodinu a 25 minut, si Kvitová zahraje osmifinále proti Belindě Bencicové ze Švýcarska.

China Open, Peking (ženy, CHN, 8 285 274 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
Kristina Mladenovicová (FRA, 46.) – PETRA KVITOVÁ (7.) 4:6, 4:6