VIDEO: Rvačka v hledišti. Čínští fanoušci se pobili kvůli fandění

- Jan Vojkůvka

Utkání prvního kola v čínském Pekingu mezi Angelique Kerberovou a Šuaj Čang byl svědkem situace, která je naštěstí stále v tenisovém prostředí více než raritní. V hledišti se během utkání do sebe pustili dva fanoušci německé a čínské hráčky. Sociální sítě poté zaplavily informace, že se mělo jednat dokonce o člena týmu domácí tenistky.

Původní informace hovořily o tom, že agresorem měl být fanoušek Číňanky Šuaj Čang, který měl brutálně napadnout fanouška Angelique Kerberové. A to jen kvůli tomu, že fandil německé hráčce.

Dokonce bylo zmíněno, že se mělo jednat o člena týmu domácí hráčky a do incidentu měli být zapojeni i rodiče Šuaj Čang.

 Po pobouření tenisových příznivců bylo zveřejněno i další video s mnoha dalšími informacemi, které zcela popřely, že by se do šarvátky aktivně zapojili členové týmu Šuaj Čang.

Podle informací na čínkých sociálních sítích se do sebe pustili dva Číňané s tím, že příznivec Šuaj Čang chtěl od svého krajana projevit špetku respektu tím, aby přestal provokovat právě rodiče domácí hráčky v jejím hráčském boxu.

Jak zachytilo video, příznivec německé hráčky sevřel zezadu krk fanouška Šuaj Čang, který ho měl krátce předtím napomenout, čímž vyvolal rvačku, na jejímž konci ho starší muž srazil k zemi a bil do něj. Další přítomní diváci se do bitky aktivně nezapojili, jak bylo zmíněno v původním příspěvku na sociálních sítích (již smazaným, pozn. redakce), naopak se oba diváky snažili od sebe roztrhnout.

O tom, kde je pravda, a zda se skutečně popral na utkání člen týmu Šuaj Čang, se i nadále bude na sociálních sítích spekulovat. Na každý pád, takové situace do ochozů na tenisových dvorcích nepatří, ať už se pral kdokoliv.