Muchová nedopodávala dobře rozehrané sety. V Pekingu končí v 1. kole

- Jan Vojkůvka

Karolína Muchová přijela na turnaj WTA Premier Mandatory v Pekingu ověnčena titulem z jihokorejského Soulu, který byl její první trofejí na okruhu WTA v kariéře. Los pekingského turnaje k ní ovšem příliš přívětivý nebyl a nadělil ji Američanku Madison Keysovou, s níž Češka prohrála 4:6, 6:7(5).

V obou sadách přitom měla Muchová nakročeno k vítězství, ale nepovedlo se jí doservírovat. Zejména druhý set, v němž měla česká hráčka dokonce setbol při vlastním podání, může Muchovou mrzet.

Proti světové patnáctce však odvedla bojovný výkon. Do zápasu vstoupila rychlým brejkem v první hře a postupně se dostala až do vedení 4:2. Keysová v koncovce zabrala a šňůrou čtyř získaných gemů v řadě skóre prvního setu otočila ve svůj prospěch.

Druhý set měl mnohem divočejší průběh. Muchová se v páté hře prosadila na returnu, ale za stavu 3:2 nedokázala svůj brejk potvrdit. Naopak dvakrát prohrála podání a čelila porážce za stavu 3:5 při podání Keysové.

V kritický okamžik se podařilo Češce vývoj setu otočit, dvakrát obrala Keysovou o servis a rázem mohla podávat na vítězství ve druhé sadě. Ve 12. hře měla dokonce setbol, ale využít se jí ho nepovedlo. Keysová si vynutila tiebreak, ve kterém získala převahu a vypracovala si tři mečboly. Dva se povedlo Muchové svým podáním odvrátit, třetí už Američanka proměnila.

Třiadvacetiletá Muchová by měla mít příští týden volno a na kurty se vrátí v polovině října, kdy bude startovat v ruské Moskvě.