Kvitová si o titul ve Wu-chanu nezahraje. Po ztrátě vedení končí v semifinále

- Jan Vojkůvka

Semifinále ve Wu-chanu se stalo pro Petru Kvitovou poslední zastávkou na místním turnaji. V souboji s Američankou Alison Riskeovou měla své šance, ve druhém setu si vypracovala dokonce čtyři setboly. O vedení 5:3 ale přišla a nakonec se s turnajem loučí po porážce 5:7, 5:7.

Kvitová šla do utkání v roli favoritky, kterou potvrdit nedokázala. V předchozím průběhu turnaje sice neztratila ani set, ale na Riskeovou recept nenašla.

Česká šampionka z let 2014 a 2016 do zápasu vstoupila dobře, hned v prvním gemu měla brejkbol. Že to nebude nic snadného ovšem potvrdila druhá hra první sady, v níž musela odvracet sama šest brejkbolů a podání si udržela až přes osm shod. I přesto to byla Kvitová, kdo se jako první prokousal k úspěšnému brejku.

Riskeové prorazila podání v pátém gemu a ujala se vedení. Okamžitě však přišel ze strany Američanky rebrejk a další šanci v úvodním dějství už Kvitová nedostala. Naopak ve dvanácté hře si Riskeová vypracovala setbol, který využila.

Ve druhém setu se riskantní hra české tenistky začala vyplácet, navíc předváděla velmi dobrý výkon na servisu. Postupně se dostala až do vedení 5:3, ale poslední krůček k vybojování rozhodující sady se jí nepovedl. Napřed nevyužila dva setboly na returnu v deváté hře a poté v desátém gemu nedoservírovala, přičemž neproměnila další dva setboly.

Riskeová za stavu 3:5 začala skóre otáčet a nakonec šňůrou čtyř her v řadě dotáhla zápas k vítězství a postupu do největšího finále kariéry. V něm se utká s Arynou Sabalenkovou o svou třetí trofej na okruhu WTA.