ATP

Kyrgios zná trest za řádění v Cincinnati! Vyvázl s podmínkou

- Jan Havlovic

Nick Kyrgios se od ATP dozvěděl dodatečný trest za řádění na turnaji v Cincinnati, kde sprostě urážel rozhodčího. Australskému tenistovi dostal půlroční podmínku a hrozí mu, že v případě dalšího problému dostane čtyřměsíční zákaz činnosti a musel by zaplatit pokutu 25 000 dolarů (cca 590 000 Kč).

Nick Kyrgios o sobě dal o sobě pořádně vědět v polovině srpna na turnaji v americkém Cincinnati. Bohužel to nebylo zrovna v pozitivním světle. Australan totiž sprostě nadával umpirovému rozhodčímu Fergusu Murphymu, kterému po zápase odmítl podat ruku.

Organizace ATP vyměřila čtyřiadvacetiletému tenistovi hned o den později pokutu ve výši 113 000 amerických dolarů (cca 2,6 milionu Kč). Kyrgios navíc přišel o kompletní prizemoney a z Cincinnati odjížděl „lehčí“ o celkově 167 000 amerických dolarů.

ATP situaci nadále prověřovala a ve čtvrtek oznámila další kroky. Aktuálně 27. tenista žebříčku dostal půlroční podmínku. Za předpokladu, že podmínku poruší, tak obdrží distanc na 16 týdnů a pokutu v hodnotě 25 000 dolarů (cca 590 000 Kč). Aby Kyrgios podmínku splnil musí v listopadu a v prosinci vyhledat pomoc odborného specialisty na zvládnutí svého chování.

Kyrgios nedávno oznámil, že kvůli zranění ramene vynechá zbytek turnajů v Asii, a tak k porušení podmínky v příštích týdnech s největší pravděpodobností nedojde.