Kvitové pomohly postřehy od trenéra. Chtěla jsem být ta, která to spustí první, říká

- Jan Havlovic

Petra Kvitová pokračuje na turnaji v čínském Wu-chanu ve skvělých výkonech! Světová sedmička si ve čtvrtečním čtvrtfinálovém souboji poradila s devatenáctiletou Ukrajinkou Dajanou Jastremskou, osmifinálovou přemožitelkou Karolíny Plíškové, za 73 minut po setech 6:2, 6:4. „Chtěla jsem být ta, která to spustí první, aby se soupeřka nemohla dostat ke své hře,“ prozradila česká tenistka taktiku pro vítězný čtvrtfinálový duel. Kvitová si zahraje v oblíbeném Wu-chanu již potřetí v semifinále a je stále ve hře o třetí vítězství na tomto turnaji. V boji o finále vyzve Američanku Riskeovou.

Petra Kvitová pokračuje v čínském Wu-chanu v kvalitních výkonech! Zdá se, že předloktí, které českou tenistku v minulých týdnech trápilo, drží a světová sedmička se zápas od zápasu zlepšuje. 

Na oblíbeném turnaji Wuhan Open se Kvitové dlouhodobě daří, stejně je tomu i letos. Devětadvacetiletá tenistka neztratila ani ve třetím zápase jediný set, naposledy si poradila s Ukrajinkou Dajanou Jastermskou 6:2, 6:4. 

Kvitová vstoupila do premiérového střetnutí s devatenáctiletou Ukrajinkou výborně, když hned v úvodním gemu prolomila servis aktuálně 27. hráčky světa. Češka působila sebevědomým dojmem a Jastrmskou dokázala znovu brejknout v pátém gemu. V první sadě již Kvitová nepřipustila žádné komplikace a po půl hodině hry vedla 6:2. 

Na začátku druhé sady se obě hráčky brejkly, avšak aktivní Kvitová kontrovala dalším brejkem ve třetím gemu. Náskok poté úspěšně uhájila díky kvalitnímu servisu až do konce zápasu a po vítězství 6:2, 6:4 míří mezi nejlepší čtyřku.

„S Dajanou jsem ještě nikdy nehrála, takže jsem nevěděla, co očekávat. Trenér mi samozřejmě řekl nějaké postřehy, které získal. A měl pravdu. Ráda hraje agresivně, snaží se do toho chodit," pochválila Kvitová předzápasové rady od Jiřího Vaňka. „Chtěla jsem být ta, která to spustí první, aby se soupeřka nemohla dostat ke své hře,“ prozradila Kvitová vítěznou taktiku.

Světová sedmička stále živí naději na zkompletování malého wu-chanského hattricku, pokud by navázala na triumfy z let  2014 a 2016. Kvitová se poprvé po pěti měsících probojovala do semifinále. „Jsem ráda, že jsem po delší době odehrála za sebou slušné zápasy a poprvé od Stuttgartu jsem v semifinále. Od té doby jsem toho vinou zranění moc neodehrála, takže jsem ráda, že se to teď povedlo," pochvaluje si dvojnásobná grandslamová šampionka.

Kvitová se výbornými výkony navíc přibližuje účasti na letošním Turnaji mistryň. V boji o účast ve finále narazí na Američanku Riskeovou.