Ani jeden brejkbol! Kvitová po skvělém výkonu prošla do čtvrtfinále

- Jan Vojkůvka

Takřka profesorský výkon na servisu předvedla v osmifinále turnaje ve Wu-chanu Petra Kvitová. V souboji s grandslamovou šampionkou a světovou patnáctkou Sloane Stephensovou zvítězila 6:3, 6:3 a zahraje si v Číně čtvrtfinále.

Šest es, ani jeden nabídnutý brejkbol a jen jedna shoda při vlastním servisu. Petra Kvitová prokázala v osmifinále ve Wu-chanu, že se nachází ve velmi dobré formě a herní trápení ze severoamerických turnajů, na kterých ještě doléčovala zraněné předloktí, je zapomenuto.

V duelu se Stephensovou byla sice Kvitová papírovou favoritkou, ale s Američankou v posledních dvou zápasech prohrála a proti vítězce US Open z roku 2017 se musela mít na pozoru. Způsob, jakým osmifinálový souboj zvládla, byl ovšem parádní.

Úvodní sadu, díky skvělému servisu, rozhodla prakticky už ve třetí hře, kdy se jí povedlo využít v pořadí čtvrtý brejkbol a dostala se do vedení. Cestu za ziskem prvního setu ještě vyšperkovala dalším brejkem v deváté hře.

Druhý set se vyvíjel podobně. Stephensová se sice srdnatě bránila, ale ve čtvrté hře zvládla odvrátit jen dva ze tří brejkbolů. Kvitová, která se po potvrzení brejku dostala do vedení 4:1, zápas v poklidu dopodávala.

Česká tenistka se ve čtvrtfinále utká s Dajanou Jastremskou, přemožitelkou Karolíny Plíškové. Talentovaná devatenáctiletá Ukrajinka porazila světovou dvojku 6:1, 6:4.