Plíšková světovou jedničkou nebude. Ve Wu-chanu prohrála s devatenáctiletým talentem

- Jan Vojkůvka

Turnaj ve Wu-chanu skončil ve středu pro světovou dvojku Karolínu Plíškovou. V souboji s devatenáctiletou Dajanou Jastremskou prohrála ve dvou setech 1:6, 4:6 a šanci na vybojování postu světové jedničky tento týden nevyužila.

Plíšková vstupovala do turnaje ve Wu-chanu s mírnou ztrátou na vedoucí Ashleigh Bartyovou, kterou měla šanci ve Wu-chanu sesadit. Zatímco ale Australanka prošla přes Američanku Sofii Keninovou do čtvrtfinále, Plíškové se přejít další překážku nepovedlo.

Ukrajinku Dajanu Jastremskou, 27. hráčku světa, rozhodně nepodcenila. Už se s ní totiž jednou střetla letos v Madridu, kde ji zdolala až ve třech setech. V dobré formě hrající mladá Ukrajinka ovšem českou favoritku zaskočila.

V prvním setu devatenáctiletá Jastremská prorazila Plíškové podání hned dvakrát. Napřed se rychle ujala vedení 3:0 a svou výhru potvrdila zvýšením vedení v šestém gemu.

Druhý set byl o poznání vyrovnanější. Plíšková sice prohrála podání ve třetí hře, ale začalo se jí více dařit na returnu. Svou soupeřku nutila hrát přes shody a v osmé a desáté hře si vypracovala i brejkboly. Jastremská obě hrozby ztráty podání ovšem odvrátila a duel nakonec doservírovala do vítězného konce.

Plíšková, která započala svou pouť na asijských turnajích titulem v Čeng-čou, tak lepšího výsledku než Bartyová ve Wu-chanu nedosáhne. Stále ovšem může o post světové jedničky bojovat v dalších týdnech, kdy nejlepší hráčky světa čeká turnaj v Pekingu a především závěrečný Turnaj mistryň.