Další trable Halepové. Bývalá světová jednička skrečovala ve Wu-chanu

- Jan Vojkůvka

Zdravotní patálie Simony Halepové neberou konce. Na turnaji v čínském Wu-chanu byla kvůli bolestem přinucena skrečovat utkání osmifinále s kazaškou Jelenou Rybakinovou. Na vině jsou problémy se zády, které trápí Rumunku od minulé sezony.

Halepová vstupovala do zápasu s Rybakinovou v roli obří favoritky. V prvním setu vedla dokonce 4:2, ale po šňůře tří prohraných her v řadě utkání předčasně ukončila. Její výkon byl dost ovlivněn bolestmi v zádech, které jí dělaly problémy hlavně při servisu. I proto si v průběhu prvního setu dvakrát prohrála podání.

„Je to v dolní části zad. Myslím, že je to spíš svalový problém, ale ještě nevím, protože jsem se zatím nenechala vyšetřit,“ řekla záhy po utkání Halepová. „Za stavu 4:4 a 0:30 jsem při bekhendu ucítila ostrou bolest. Je to pořád ve stejné oblasti, ale vypadá to jako trochu jiné zranění, než jsem měla dřív,“ podotkla.

Sedmadvacetiletá vítězka letošního Wimbledonu si prochází rokem útrap, které sice dokáže často překonávat, o čemž svědčí i její turnajové úspěchy, ale už třikrát musela skrečovat rozehraný duel.

Vše začalo v září minulého roku v Pekingu, kdy předčasně ukončila zápas prvního kola s Jabeurovou. Kvůli problémům s achilovkou a se zády posléze ukončila celou sezonu a nestartovala na Turnaji mistryň. Letos musela kvůli drobným obtížím zvolit delší pauzu po turnaji v Miami a do antukové části sezony vstoupila až v květnu v Madridu.

Po fantastickém představení ve Wimbledonu, kde dokráčela až k zisku titulu, musela skrečovat čtvrtfinále v Torontu proti Marii Bouzkové. Na vině byla znovu achilovka. Posléze se kvůli problémům s kotníkem odhlásila z turnaje v Čeng-čou, který před dvěma týdny vyhrála Karolína Plíšková. Nyní ve Wu-chanu přichází další trable. A stejně jako v minulé sezoně, tak i letos může Halepové hrozit předčasný konec sezony.

„Jsem zklamaná, že mě zase trápí záda. Do turnaje jsem vstoupila velmi dobře,“ neskrývala rozpaky Halepová, která v úvodním klání ve Wu-chanu porazila Barboru Strýcovou 6:3, 6:2.