Kopřiva míří vzhůru podle vlastního stylu. S koučem ohledně Davis Cupu nesoupeří

- David Schlegel, Marek Bartošík

Dva tituly z turnajů s dotací 15 tisíc dolarů, čtvrtfinále a osmifinále na challengeru, posun mezi 350 nejlepších tenistů světa. To jsou mety, jichž v roce 2019 dosáhl Vít Kopřiva. Před turnajem v Říčanech, kde bude plnit roli nasazené dvojky, poskytl tento dvaadvacetiletý Čech rozhovor Tenisovému světu.

Postupnými kroky stoupá žebříčkem dvaadvacetiletý Vít Kopřiva. Svěřenec někdejšího 103. tenisty světa Jaroslava Pospíšila si minulý týden v rumunském Sibiu připsal své první čtvrtfinále na challengeru. Tím si vysloužil posun na své nové maximum 346. místo.

„V poslední době šla má hra nahoru. Pořád je ale na čem pracovat. Teď mi to vyšlo a doufám, že budu mít na challengerech více šancí,“ komentoval před ITF turnajem v Říčanech pro Tenisový svět Kopřiva.

Jako nasazená dvojka patří dvaadvacetiletý Čech mezi největší favority turnaje, na jehož konci čeká na vítěze 20 bodů. Pokud by získal titul, dostal by se až na hranici 300. místa.

Kopřiva je trpělivý, a tak ho netrápí fakt, že někteří mladší kolegové či vrstevníci stoupají žebříčkem rychleji. „Nervózní nejsem, snažím se jet svůj styl. Nechci hledět na ostatní,“ sdělil na adresu potenciálního srovnávání tenista.

Se zlepšujícím se postavením na žebříčku se blíží i možnost reprezentovat v Davis Cupu. Pokud by se to Kopřivovi povedlo, „porazil“ by svého kouče Pospíšila, který se ve slavné týmové soutěži nikdy neobjevil.

„S Jardou v tom určitě nesoutěžím. Zahrát si za český tým by ale samozřejmě bylo super,“ uznal s úsměvem vítěz dvou letošních turnajů ve dvouhře.