Kyrgios a svatba? Australan během svého zápasu na Laver Cupu perlil

- Marek Bartošík

Kdo zná Nicka Kyrgiose, toho ve spojení s jeho jménem nic nepřekvapí. Australský rebel se naposledy připomněl tím, že během svého zápasu na Laver Cupu v Ženevě řešil při střídání stran místo taktiky pohlednou divačku, s níž by se podle svých slov klidně oženil.

Nick Kyrgios si dělá, co chce. Někdy předvede velmi kvalitní tenis tak, jako se mu to letos povedlo na turnajích v Acapulcu a Washingtonu, které ovládl. Jindy se naštve, rozbije raketu, vynadá rozhodčímu, urazí soupeře nebo rovnou celou tenisovou asociaci.

Na Laver Cupu v Ženevě přidal do své sbírky kuriozit další příspěvek. Nad domácí hvězdou Rogerem Federerem vedl 7:6(5) a 2:1 a při střídání stran si to namířil k lavičce, kde už na něj čekali spoluhráči z Výběru světa i kapitán John McEnroe.

Pokud byste si mysleli, že Kyrgios chtěl se svými kamarády a rádci probrat taktiku proti hře Švýcara, spletli byste se. Australan se totiž s kumpány podělil o svůj čerstvý zážitek.

„Ztratil jsem koncentraci. V publiku jsem viděl hezkou kočku. Upřímně bych se s ní oženil hned teď,“ zaskočil své kolegy čtyřiadvacetiletý Kyrgios.

Zatímco z přítomných hráčů k tomu nikdo neměl příliš co říct, šedesátiletý McEnroe se situace nezalekl. „Nedělej to, dokud ji neuvidíš ve spodním prádle,“ glosoval známý americký bouřlivák.

Kyrgios, který utkání s Federerem nakonec prohrál 7:6(5), 5:7 a 7:10, nastoupí v Ženevě do druhého nedělního zápasu proti Stefanosu Tsitsipasovi. A třeba svou oblíbenkyni v hledišti znovu spatří.