WTA

Obrat, drama a postup! Muchová bude hrát o první trofej

- Radek Štohl

Karolína Muchová bude hrát o svůj premiérový titul z kategorie WTA. Česká hráčka v semifinále Soulu porazila Ja-fan Wang (58.) 7:6(5), 6:4, v zápase o titul se tak bude moci těšit na Magdu Linetteovou, kterou nezastavila ani Jekatěrina Alexandrovová.

Muchová do svého druhého semifinále WTA vstoupila bez větších problémů. Během úvodních tří servisů uhrála dvě čisté hry a ztratila jediný fiftýn. Na returnu to bylo podobné, uspěla jen ve dvou případech. Čekalo se tak, kdy přijdou první šance na brejkboly.

Přihodilo se tomu v sedmé hře, Češka byla na servisu. Soupeřce nabídla dvě možnosti v řadě, a ačkoliv první hrozbu odvrátila, na tu druhou již nestačila reagovat. Vzápětí se jí i přes jeden brejkbol nevydařil rebrejk, Ja-fan Wang tak vedla 5:3.

Karolína Muchová se však nevzdala. Po čtvrtém udrženém podání v zápase si vytvořila tři brejkboly za sebou, přičemž využila ten poslední po dvojchybě Číňanky. O vítězce sady nakonec rozhodl tiebreak, v němž Muchovou nezabrzdily ani dvě ztráty mnibrejků.

Do druhé sady vstoupila na servisu Ja-fan Wang, která vedla 40:15. Česká hráčka ale čtyřmi získanými fiftýny v řadě podruhé v zápase získala brejk, ten potvrdila se ztrátou jediného míčku. Rovněž ve třetí hře měla Wang gembol, Muchové se ale znovu vydařil obrat, po kterém vedla 3:0.

Soupeřka si před další hrou vzala medical time-out. Muchová po něm lehce vypadla z tempa, dokonce musela odvracet brejkbol soupeřky, přesto se ujala vedení 4:0. Chvíli na to již vedla 5:1, k postupu jí tak chyběl kousek.

Zápas mohla ukončit již v sedmé hře, na returnu ovšem nedokázala využít ani jeden ze čtyř mečbolů. Vzápětí si prohrála servis, Wang ke všemu snížila na 4:5. Češka ale již další komplikace nepřipustila, a po čisté hře a necelých dvou hodinách postoupila do svého druhého finále WTA.

O první titul bude usilovat v neděli ráno středoevropského času.

KEB Hana Bank Korea Open 2019, Soul (ženy, KOR, 250 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
Ja-fan Wang (CHN, 58.) – KAROLÍNA MUCHOVÁ (45.) 6:7(5), 4:6