Laver Cup: Drama pokračuje! Rozdíl po sobotě zůstává stejný

- Radek Štohl

Druhý hrací den Laver Cupu toho příliš nenapověděl. Po sobotním dni zůstává rozdíl mezi Týmem Evropy a Výběrem světa stále dvoubodový, o závěrečný příspěvek se postarala dvojice Nick Kyrgios, Jack Sock, která snížila na 7:5 pro Evropu.

Kyrgios se Sockem snížili
Nick Kyrgios s Jackem Sockem získali důležité body pro Výběr světa v letošním Laver Cupu. Australsko-americká dvojice v závěrečné čtyřhře sobotního programu porazila debl Rafael Nadal, Stefanos Tsitsipas 6:4, 3:6, 10:6, zásluhou čehož je stav po druhém hracím dni 7:5 pro Evropu. Během neděle se výhry počítají za tři body.

Nadal přehrál Raonice
Rafael Nadal (2.) vybojoval pro tým Evropy sedmý bod. Nadal při svém prvním zápase v Laver Cupu po dvou letech porazil Milose Raonice (24.) 6:3, 7:6(1), zásluhou čehož jeho výběr vede 7:3.

Španěl zvládl nepříjemný začátek utkání, ve kterém odvracel osm brejkbolů, od stavu 3:3 ale uhrál dva brejky. Ve druhém setu sice prohrával 2:3 a byl na returnu, vydařil se mu však rebrejk, stejně jako zkrácená hra.

Federer otočil zápas s Kyrgiosem
Roger Federer (3.) také potřetí v historii Laver Cupu porazil Nicka Kyrgiose (27.). V sobotním zápase Federer prohrál úvodní sadu 6:7(5), po výhře 7:5 ve druhém setu však uspěl také v super tiebreaku, který ovládl 10:7.

Isner po obratu srovnal na 3:3
Úvodní dvouhra sobotního Laver Cupu patřila týmu Světa. John Isner (20.) v ní přehrál Alexandera Zvereva (20.) 6:7(2), 6:4, 10:1, čímž srovnal stav na 3:3.

Úvodní sada nabídla jediný brejkbol. V první hře se Isner ubránil, v tiebreaku však čtyřikrát neuspěl na podání. Ve druhé sadě přišly šance za stavu 4:4 při servisu Zvereva, který neodvrátil druhou hrozbu. Závěrečný super tiebreak nabídl jednoznačnou záležitost, Němec získal jediný fiftýn za stavu 0:7.

 

Třetí dvojici ve dvouhře budou tvořit Rafael Nadal, pro nějž se bude jednat o první zápas Laver Cupu po dvou letech, a Milos Raonic. Do závěrečné čtyřhry naskočí Nadal společně se Stefanosem Tsitsipasem, jejichž protivníci budou Kyrgios a Jack Sock.

Evropa – Svět 7:5*
Alexander Zverev (GER, 6.) – John Isner (USA, 20.) 7:6(2), 4:6, 1:10
Roger Federer (SUI, 3.) – Nick Kyrgios (AUS, 27.) 6:7(5), 7:5, 10:7
Rafael Nadal (ESP, 2.) – Milos Raonic (CAN, 24.) 6:3, 7:6(1)
Nadal (ESP), Tsitsipas (GRE) – Kyrgios (AUS), Sock (USA) 4:6, 6:3, 6:10