Drsný los Wu-chanu! Mladé Češky si to rozdají v prvním kole

- Jan Vojkůvka

Los turnaje v čínském Wu-chanu si s nadějemi českých tenistek dost nepříjemně prohrál. Už v prvním kole proti sobě svedl mladé naděje Karolínu Muchovou a Marii Bouzkovou. Na Kateřinu Siniakovou zase číhá bývalá světová dvanáctka Elise Mertensová.

První ze dvou velkých čínských turnajů, Dongfeng Motor Wuhan Open ve Wu-chanu, zná los své hlavní soutěže. A k českým tenistkám nebyl vůbec přívětivý. Největší naděje, Karolína Plíšková a Petra Kvitová, sice mají v prvním kole volno, zbylé české zástupkyně se však musí vypořádat s velkými nepříjemnostmi.

Hned první kolo ve Wu-chanu proti sobě svede mladé naděje Karolínu Muchovou s Marií Bouzkovou, jež čeká třetí vzájemný zápas. V tom posledním, v kvalifikaci turnaje v Miami, vyhrála ve dvou setech Muchová, jež bude favoritkou i v Číně.

Bude se ovšem muset vypořádat s méně času na odpočinek, jelikož ji čeká ještě přinejmenším semifinále v Soulu. Bouzková tento týden rovněž zaznamenala skvělý výsledek, když dokráčela do čtvrtfinále v Kantonu.

Snadné to nebude mít Kateřina Siniaková. Té los přidělil pro první kolo bývalou světovou dvanáctku Elise Mertensovou. S tou třiadvacetiletá Češka hrála letos už dvakrát v prvním kole a v Sydney i Dauhá prohrála.

Opticky nejjednodušší los má tak Barbora Strýcová. Tu čeká domácí osmnáctiletá divoká karta Wang Si-jü, až 140. hráčka světa.

Co se nasazených Češek týče, tak druhá nasazená Karolína Plíšková se ve druhém kole potká s vítězkou zápasu mezi Samanthou Stosurovou a Amandou Anisimovovou. Turnajovou pětku Petru Kvitovou čeká ve druhém kole lepší z dvojice Jessica Pegulaová, Polona Hercogová.