VIDEO: Chtěla zachovat vážnou tvář, pak se Kvitová vyvezla umpirem. Jak dopadla?

- Filip Lefenda

Petra Kvitová se vrací na kurty. Češka by měla absolvovat první soutěžní utkání od vyřazení z US Open na turnaji ve Wu-chanu, jehož hlavní soutěž startuje už v neděli. A jak se zdá, světová sedmička dorazila do Číny navzdory zdravotním problémům, které ji v posledních týdnech a měsících doprovázely, výborně naladěná.

Jeden z tréninků si devětadvacetiletá hráčka zpestřila „vyjížďkou“ na netradiční umpirové židli. „Zkouším si zachovat vážnou tvář,“ napsala Kvitová ke svému video, které sdílela na sociálních sítích. Napříč světem oblíbená tenistka se ale smíchu nakonec přeci jen neubránila. Není divu – takový luxus, jaký se naskýtá rozhodčích ve Wu-chanu, je vskutku ojedinělý.

Kvitová odehrála po letošním Wimbledonu na tvrdých površích jen tři soutěžní utkání, přičemž uspěla jen v New Yorku proti krajance Allertové. V dalším kole prohrála dvojnásobná grandslamová šampionka s Němkou Petkovicovou, a tak se následně rozhodla dát svému otékajícímu předloktí volno.

Nyní by se měla v rámci probíhající asijské šňůry představit nejen ve Wu-chanu, ale i v Pekingu. Následovat bude přesun do Evropy, kde by se měla podle zpráv z tohoto týdne představit i na halovém podniku v rakouském Linci.

„Není tajemstvím, že ráda hraji v hale, takže doufám, že v Linci předvedu svůj nejlepší tenis,“ zopakovala by ráda svůj triumf z roku 2011 majitelka sedmadvaceti trofejí z profesionálního okruhu.