Laver Cup: Rafa? Víc nažhavený být nemohl, těší Federera

- Radek Štohl

Již v pátek se rozjede třetí ročník Laver Cupu. Ve švýcarské Ženevě u toho nebude chybět ani domácí hvězda Roger Federer, ten se v týmu Evropy bude moci spolehnout také na Rafaela Nadala. Tedy nedávného vítěze US Open, po kterém je podle Federera v parádním rozpoložení.

Uplynulý ročník se bez "Rafy" musel obejít. Letos však chybět nebude, což je skvělá zpráva nejen pro švýcarské fanoušky.

Ti by znovu po dvou letech mohli na stejné straně kurtu spatřit dnes již legendární dvojici Roger Federer, Rafael Nadal. Zatímco Federer při svém posledním turnaji na US Open skončil ve čtvrtfinále s Grigorem Dimitrovem, Nadal celý grandslam ovládl.

„Na tuto akci nemohl být více nažhavený," prohlásil Federer o svém rivalovi. „Nedávno vyhrál US Open, takže by pro něj bylo až příliš snadné říci: „Podívejte, potřebuji si odpočinout." On však sdělil: „Ne, má pauza přijde až později. Věřím celému projektu Laver Cupu," pokračoval spokojený Švýcar.

Stejně jako osmatřicetiletý Federer, tak i jeho spoluhráči a protihráči byli během středy přivítání na balkónu Palais Eynard. Vítěz dvaceti grandslamových trofejí si zdejší atmosféru vyloženě užíval. „Bylo to plné energie, bylo to strhující a vzrušující. Týmy se mohly potkat navzájem. My jsme bezesporu připraveni," burcoval třetí hráč světa.

Právě ve středu se Federer a Nadal chystali na víkendový zápas. Na společné polovině dvorce spolu trénovali proti dvojici Fabio Fognini, Alexander Zverev. Dá se očekávat, že v takových složeních se tenisté představí také v ostrých zápasech o body.

Jakému výběru to nakonec přinese vítězství?