Plíšková o návratu Clijsterové: Možná si myslí, že tenis teď není na takové úrovni

- Jan Havlovic

Kim Clijstersová ohlásila v minulém týdnu překvapivý tenisový comeback. Na adresu šestatřicetileté bývalé světové jedničky se vyjádřila v čínském Čeng-čou Karolína Plíšková. „Možná si Kim myslí, že úroveň tenisu teď není na takové úrovni,“ zamýšlí se druhá nejlepší tenistka světa, která s Clijstersovou neodehrála zatím žádný vzájemný duel.

Čtyřnásobná grandslamová vítězka Clijstersová chystá již druhý tenisový comeback. Bývalá hvězda ženského tenisu se chce vrátit na profesionální okruh na začátku příští sezony.

O plánovaném návratu šestatřicetileté Belgičanky se rozpovídala mezi novináři v čínském Čeng-čou také Karolína Plíšková. „Úplně nevím, co od toho očekává. Už má nějaký věk. Samozřejmě může hrát dobře, ale těžko říct na jaké úrovni,“ vyjádřila se sedmadvacetiletá Češka.

Podle Plíškové může chtít Clijstersová využít toho, že ženský tenis v této době postrádá dominantní tenistku. „Možná si Kim myslí, že úroveň tenisu teď není na takové úrovni,“ zamýšlí se světová dvojka.

Plíšková s Clijstersovou se na profesionálním okruhu zatím nikdy neutkaly. „Kim ukončila kariéru dávno předtím, než jsem začala hrát pořádně tenis. Nikdy jsem s ní nehrála, jen jsem některé její zápasy viděla v televizi. Těžko říct, na jakou úroveň se může po tomto návratu dostat,“ dodala.

„Přeji Kim hodně štěstí. Bude to velká věc zejména pro fanoušky v Austrálii, pokud tam v lednu dorazí a bude hrát,“ připomněla Plíšková fakt, že právě na Australian Open získala Clijstersová v roce 2011 svůj zatím poslední grandslamový titul.