Deset let od porečského maratonu. Tam začala naše cesta ke dvěma mísám, vzpomíná Štěpánek

- Jan Havlovic

Dnes je to přesně deset let od nezapomenutelného tenisového maratonu Radka Štěpánka v duelu proti Ivo Karlovičovi. Úvodní duel semifinálového střetnutí Davisova poháru trval v chorvatské Poreči bez dvou minut šest hodin! „Strašné, jak to letí,“ zavzpomínal Štěpánek na bitvu, kterou ovládl po setech 6:7(5), 7:6(5), 7:6(6), 6:7(2) a 16:14.

Od jednoho z nejslavnějších tenisových zápasů Radka Štěpánka uběhlo již deset let. Legenda českého tenisu tehdy v chorvatské Poreči čelila Ivo Karlovičovi, který byl úspěšný zejména díky dělovému servisu.

Karlovič nasázel v inkriminovaném duelu na chorvatské antuce Štěpánkovi neuvěřitelných 78 es! Náš reprezentant však dokázal kontrovat kvalitní tenisovou hrou a byl domácímu hráči vyrovnaným soupeřem.

Bitva dvou tenisových velikánů byla natolik vyrovnaná, že úvodní čtyři sety musel vždy rozhodnout tiebreak. V rozhodující páté sadě uspěl po bezmála šesti hodinách Štěpánek, který zvítězil 6:7(5), 7:6(5), 7:6(6), 6:7(2) a 16:14.

„Dnes je to přesně 10 let. Strašné, jak to letí. Karlovič dal tehdy 78 es... Tam začala naše cesta ke dvěma mísám,“ zavzpomínal Štěpánek v příspěvku na Facebooku.

Čtyřicetiletému bývalému tenistovi neuniklo víkendové vystoupení českého daviscupového týmu v Bosně a Hercegovině, kde Češi zejména díky dvěma bodům Jonáše Forejtka zvítězili v poměru 3:2.

„Jsem rád, že mladý DC tým o víkendu bojoval a ukázal na kurtu naše legendární vítězné kolečko. Makejte, ať se vám to též splní,“ burcuje Štěpánek mladé naděje v českém daviscupovém týmu.