Keysová a Kontaová se s US Open loučí již v osmifinále

- Jan Havlovic

České fanoušky zajímal při nedělním programu US Open především zápas Petry Kvitové. V New Yorku však došlo ke dvěma překvapením v ženské části turnaje, na posledním grandslamu letošní sezony končí nasazená osmička i třináctka, tedy Madison Keysová a Johanna Kontaová.

Černý den favoritek, i tak by se dal popsat nedělní program US Open. V osmifinále skončila jak nasazená osmička Madison Keysová, tak Britka Kontaová, turnajová třináctka. Prvně jmenovaná se utkala v osmifinálovém souboj s Dánkou Caroline Wozniackou, která se před nedávnem rozešla s trenérem Davidem Kotyzou a jak je vidět, tato změna jí zatím prospívá. V souboji s domácí favoritkou předvedla povedený výkon a po vítězství 6:3, 6:4 si zajistila postup do čtvrtfinále. Do této části grandslamového turnaje se rodačka z dánského Odense probojovala poprvé od roku 2014. „Byl to velmi dobrý týden, jsem se svými výkony spokojená. Madison byla těžká soupeřka, avšak já jsem velmi dobře returnovala a dařilo se mi také na servisu. Jsem velmi šťastná, že jsem opět vyhrála," zhodnotila Wozniacká svůj zápas na pozápasové tiskové konferenci. 

Ve čtvrtfinále si měla aktuálně 74. tenistka světa zahrát, dle papírových předpokladů, s Britkou Johannou Kontaovou, avšak ta nezvládla souboj s Anastasijou Sevastovovou z Lotyšska. Šestadvacetiletá tenistka je zřejmě největším překvapením letošního US Open. Sevastovová zažívá v New Yorku svůj životní turnaj, po včerejší výhře 6:4, 7:5 nad Kontaovou si zahraje své první grandslamové čtvrtfinále, ve kterém narazí na Dánku Caroline Wozniackou. Aktuálně 48. hráčka světového žebříčku na letošním posledním grandslamu sezony ještě neztratila ani set! „V roce 2013 jsem zažila opravdu těžké momenty, neboť jsem byla zraněná a bylo těžké se vrátit na kurty, avšak teď jsem zpátky!" hlásí Sevastovová odhodlaně před čtvrtfinálovou bitvou. 

 

Sweet Caroline. ??? #Wozniacki returns to #usopen quarterfinals.

Fotka zveřejněná uživatelem @usopen,Zář 4, 2016 v 1:33 PDT