WTA

Skvělá zpráva pro české fanoušky! Kvitová bude hrát v Linci

- Jan Havlovic

Petra Kvitová se poprvé po osmi letech představí na halovém turnaji v Linci! Organizátoři oznámili start dvojnásobné grandslamové šampionky v úterý krátce před polednem. „Doufám, že předvedu v Linci svůj nejlepší tenis,“ vzkázala Kvitová, která ve startovním poli doplní krajanku Barboru Strýcovou.

Organizátoři Upper Austria Ladies Linz získali pro letošní ročník tradičního halového turnaje velké jméno. Na sever Rakouska dorazí poprvé po osmi letech dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová!

„Mám na tento turnaj krásné vzpomínky. Moc se těším na návrat do Lince, kde jsem v roce 2011 získala titul,“ zavzpomínala devětadvacetiletá tenistka na osm let starý turnajový triumf z místní TipsAreny. Tehdy ve finále porazila Slovenku Dominiku Cibulkovou.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka bude patřit v Linci znovu mezi hlavní favoritky. „Není tajemstvím, že ráda hraji v hale, takže doufám, že v Linci předvedu svůj nejlepší tenis,“ vzkázala Kvitová, která ve startovním poli doplní krajanku Barboru Strýcovou.

Tato zpráva jistě potěšila zejména české fanoušky, kteří mají možnost vidět druhou nejlepší českou tenistku v akci na vlastní oči. Linec je totiž zejména z jižních Čech v rozumné dojezdové vzdálenosti.

Petru Kvitovou trápilo v posledních měsících pošramocené předloktí, kvůli kterému nemohla naplno trénovat. Po vyřazení z newyorského grandslamu česká tenistka uvažovala i o předčasném konci sezony. „Ale neskládám zbraně. Chci bojovat,“ hlásila sebevědomě Kvitová na US Open.

Nyní se zdá, že Kvitová letošní tenisovou sezonu přece jen dokončí a zabojuje o účast na Turnaji mistryň. Před turnajem v Linci, který je na programu od 7. října do 13. října, by měla aktuální světová sedmička absolvovat velké turnaje v Číně – Wuchan a Peking.