WTA

Sestry Plíškovy opět vítězí! V Soulu dovolily soupeřkám jen tři gemy

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková s Kristýnou Plíškovou po měsíci znovu spojily síly a vyrazily společně do čtyřhry. Sesterská dvojice má za sebou úspěšný vstup do turnaje v jihokorejském Soulu, když smetla rusko-britský pár Savinychová, Silvová za 44 minut po setech 6:1, 6:2. Sedmadvacetiletá Karolína Plíšková dorazila jako čerstvá šampionka z Čeng-čou a v Soulu bude hrát v tomto týdnu netradičně jen čtyřhru.

Sestry Plíškovy spolu odehrály v této sezoně dosud jediný turnaj ve čtyřhře, a to v americkém Cincinnati, kde došly až do semifinále. Nyní spolu Karolína s Kristýnou nastoupily na dalším turnaji a v jihokorejském Soulu sehrály vynikající úvodní duel.

Český pár si v úterním zápase prvního kola hravě poradil s rusko-britským párem Savinychová, Silvová. Sestry Plíškovy předvedly výborný výkon a zvítězily za pouhých 44 minut po setech 6:1, 6:2.

Karolína s Kristýnou zvítězily podobně jednoznačným výsledkem naposledy před pěti lety na turnaji v Hongkongu, když ve čtvrtfinále vyhrály nad párem Čchan, Xu 6:1, 6:3. Zajímavostí je, že tehdy Češky dokráčely až k zisku turnajového vavřínu.

Podobné ambice má sesterská dvojice i nyní v Soulu. Kristýně se povedl vstup do singlové části a postoupila do osmifinále. Kvalitní formou disponuje i Karolína, která přiletěla do Jižní Koreji jako čerstvá šampionka z turnaje v čínském Čeng-čou, kde získala čtvrtý titul v této sezoně a zároveň si zajistila účast na Turnaji mistryň.

Sestry Plíškovy čeká ve čtvrtfinálovém souboji s turnajovými trojka Beguovou a Gasparjanová.